Pagina's

zaterdag 26 september 2015

Schools gedoe

Ik heb al een week niets geschreven. Niet omdat er geen onderwerpen zijn. Poeh! Onderwerpen genoeg.

Nee... er is gewoon geen ruimte, want mijn hoofd zit vol met regeldingen (en met snot trouwens, dat helpt ook niet).

Om dan gelijk maar een dingetje te noemen: 
School is weer begonnen en terug is het gedoe. Want zoon is geen standaard kind. Zijn nederlands is nog niet op hetzelfde pijl als van in Nederland geboren en getogen kleuters en o - o dat moet wel voor de cito-toets. Dat hij zich het afgelopen jaar op minstens tien vlakken als een raket ontwikkeld heeft, dat telt niet mee. Want die citotoets... die is pas écht belangrijk.

Dat ik aangeef dat onze zoon volgens de logopedist hard genoeg gaat (geef het arme kind nog even de tijd zei ze letterlijk) werd zeer sceptisch aangehoord. Van school moest en zou het kind naar logopedie. En dus belde ik met de logopedist, met school, nog eens met de logopedist, laat ik school zelf met de logopedist bellen en komt er een taaltoets en een brief. En school start met een apart taalklasje.

School tevreden en wij ook tevreden
Wij varen gewoon de koers die we toch al wilden varen (geen logopedie, maar wel thuis en op school veel aandacht voor taal) - met een extra check.
Dat is nooit weg.

Leren voor de citotoets of voor je toekomst?


Relaxt is wel anders.

Nooit gedacht dat ik mijn onderhandeling- en management tactieken zo nodig zou hebben op de kleuterschool.


En dan heeft zoon die kloterige cito-toets nog niet eens gehad...


7 opmerkingen:

 1. Grrrr echt he.je moet en zal in de hokjes passen....:-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dat dacht ik inderdaad ook, tót ik tegen de maatlat aanliep.

   Verwijderen
 3. Jeetje wat een dwingelaardij. Snappen ze dan niet dat hij logischerwijs meer tijd nodig heeft? Ik zou daar erg recalcitrant van worden. Zo'n school die jou dicteert wat je moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, eigenlijk snappen ze dat inderdaad niet goed. Het meegaan van mij met schoolreis was ook al zo'n gedoe. En ja ik wordt daar ook recalcitrant van... maar probeer het in een effectieve vorm te gieten. Dat kost soms wel even wat denkwerk, energie en ontsnappend stoom (uit mijn oren)

   Verwijderen
 4. Wauw heftig, hier zou ik van gaan steigeren? Is er geen andere school die andere basisprincipes hanteert?zoals een leefschool of Freneitschool, ik zou je een tekstje willen doorsturen dat op de " rapporten" staat bij ons maar kan geen foto hier achterlaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was het maar waar... Wj wonen op het platteland en zoveel keuze is er niet. Op 20 km afstand is een montessorischool, maar ja... zolang zoon het redelijk naar zijn zin heeft op school zijn wij voorzichtig met veranderingen op dat gebied. Een kind met een rugzakje op het gebied van hechting poot je nu eenmaal niet snel over naar weer een andere (school) omgeving.

   Verwijderen