Pagina's

vrijdag 11 september 2015

Nooit meer restjes weg gooien

Het punt met restjes is dat ik een paar dagen later niet meer weet van wanneer het restje is. Of dat ik niet meer weet dat er uberhaupt een restje was. In beide gevallen wordt het restje niet opgegeten en eindigt het na verloop van tijd in de kliko. Zonde, zeker van de erg lekkere restjes. 

Maarrrrr, naar aanleiding van een blogpost elders (over heel iets anders) heb nu heb ik een mini-systeempje voor dummies (en super-chaoten).

Nodig: 
* Een krijtstift. Dit is vloeibare krijt in een marker (nooit geweten dat het bestond, maar
  super handig)

* Magnetische plakjes whiteboard (en een whiteboardmarker)

Zoiets, maar dan op een stukje whiteboard
Ik kocht er nog een handig magnetisch bakje bij waar stiften en de stukjes whiteboard inpassen, maar dat hoeft natuurlijk niet. 

Met de krijtstift kun je zo de datum op het deksel schrijven. In de afwas gaat dat er later mooi weer af. Dus geen vaagheden meer als 'was dit nou van eergisteren? Of staat het er al anderhalve week?'

In ons geval is dit niet voldoende. Ook bakjes met opschrift verdwijnen geruisloos een week (of twee) achterin in de koelkast als ik niet oplet. Dat is waar de magnetische stukjes whiteboard worden ingezet. 

Als er restjes zijn, dan plak ik de stukjes whiteboard op de koelkast met het opschrift "tonijn opmaken" of zoiets.
Vast veel te simpel voor veel van jullie maar ik ben er erg blij mee. 6 opmerkingen:

 1. Wij gooien restjes altijd in de vriezer en dinsdag is dan onze vaste restjesdag! :)

  Of Sander neemt het de volgende dag mee naar zijn werk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb koelkast stickertjes gekocht bij de A ction. Bovenaan het stickertje staat de dag (maandag tot zondag) en daaronder kun je een klein tekstje en een datum schrijven. Werkt prima. Zet ik het in de vriezer dan moet er ff een plakbandje overheen. Ze blijven in de vriezer niet zo goed zitten. Tja, het zijn ook koelkaststickers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schilderstape werkt perfect, er hoeft geen plakband over heen en is spotgoedkoop voor in de vriezer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schilderstape werkt hier idd ook goed in de vriezer. Voor de koelkast vind ik het teveel gedoe (tape zoeken, stuk afscheuren, pen zoeken...). Nou hoef ik alleen die stift te zoeken ;)

   Verwijderen
 4. Voor ons is dit een systeem wat werkt :-)

  BeantwoordenVerwijderen