Pagina's

zaterdag 12 september 2015

Moeder slaapt uit (of doet een poging)

Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar uitslapen is hier sinds de komst van zoon een lastig ding. De dagen beginnen standaard een stuk vroeger dan eerst en met veel meer vaart.

Naar voorbeeld van vriendinnen en als tegenwicht op slechte nachten hebben we toen de uitslaapochtenden bedacht. De man slaapt hier vaker uit dan ik, simpelweg omdat ik gewoon meer een ochtendmens iets beter ben in ochtenden dan hij en mijn werktijden meer aansluiten bij school. 

Dat vroege opstaan is ook niet zo erg, zolang ik maar weet dat ik af en toe een beetje uit kan slapen.

Gemiddels één à twee keer per week doe ik hiertoe een poging. Een poging, want de laatste tijd lukt het niet zo best. Of ik ben zelf vroeg wakker (soms nog vóór zoon wakker is - heel erg vind ik dat) , of er is gedoe zoals diarrée en billen die zoon niet schoongeveegd krijgt en waar de man werkelijk nóóit wakker van wordt. 

Niet storen! Ik slaap uit.

Vanmorgen was het weer zover: ik mocht uitslapen. De man sliep een nachtje in de logeerkamer en zoon was geïnstrueerd om daar 's morgens heen te gaan. Niet dus: eerst was er een poos wat zachtjes gerommel achter de deur, waarna er heel stilletjes een knuffelbeest naast me werd neergelegd. 

Even later kwam ik zoon tegen in de badkamer, waar hij bezig was om zijn handjes in te smeren met een dikke laag vaseline... De man snurkte ondertussen vrolijk door, terwijl ik zoon weer enigszins vetvrij maakte. 

Toen samen naar papa, die vanaf daar alle actie gelukkig overnam. 

Want vroeg wakker zijn op zich is niet zo erg, maar toch een stuk comfortabeler zónder kleuter mét koffie op bed geserveerd. Slaap jij wel eens uit?

6 opmerkingen:

 1. Ik slaap niet makkelijk uit. Door de week gaat de wekker om 6.30 om rustig met man en zoon koffie te drinken. Zij gaan om 7.15 de deur uit samen en om 7.30 maak ik dochter wakker. Dat kwartiertje gebruik ik om even rustig de krant te lezen of wat op de laptop te doen. Heerlijk.
  In het weekend staat dochter gewoon zelf op (ze is tien) en meestal wordt ik tussen 7.30 en 8.30 wakker. Hoe laat ik ook naar bed ga en dat is in het weekend niet voor middernacht. Man blijft nog even liggen. Ook toen dochter en zoon klein waren, ben ik altijd met ze opgestaan. Dat was vooral bij dochter een vroegertje. Ze was soms al om zes uur wakker maar mocht pas om zeven uur uit haar kamer. Ik deed dan regelmatig een dutje tussendoor.
  Nic.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man en ik verdelen het een beetje. De ene dag in het weekend mag hij, de andere ik. Sinds de kinderen ouder zijn geworden is uitslapen wel een stuk makkelijker geworden.

  Dus houd moed! Het wordt beter!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen de kinderen klein waren ging ik er altijd uit op zondag. Onze enige uitslaapdag. Soms wel eens jammer maar niks aan te doen. Nu slaapt dochter (3) heel lang uit en zoon (7) red zichzelf wel. Dus nu kan ik uitslapen maar heb de wekker nog wel om half 8 te staan, doordeweeks en zaterdags 6 uur. Dit is dus voor mij al uitslapen.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uitslapen.....er rinkelt vaag een belletje, zal wel iets van lang geleden zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij slaap je nu toch uit. En nog lang ook. Ik begin je blogjes te missen.

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen