Pagina's

zondag 27 september 2015

Een Jip en Janneke moment (zonder Janneke)

Sinds zoon lezen we nogal eens voor uit Jip en Janneke. Prachtige verhalen om te lezen als je zelf kleuters hebt. Ikzelf vind vooral de terugkerende zin "wat zijn jullie aan het doen?!"  erg grappig. Die komt hier ook nogal eens voorbij. En dan is er natuurlijk nog de herkenning van de kleuterstreken. Heel inspirerend, ook voor zoon geloof ik. 

Zaterdag bakte ik een heerlijke bramentaart van de beste bramenoogst ever. Hij was voor het bezoek van vandaag.

Was.

Want zoonlief vrat de bovenste helft van de taart af toen ik boven onder de douche stond (en ik vond het al zo stil...). 
Tja... en een aangevreten taart kun je niet trakteren. 

En dus gingen we geen leuk uitje doen naar de bieb, maar bakte ik nog een taart. 
Met een veto voor zoon om in de keuken te komen. 
Want man was ik even boos.
En zoon verdrietig, want die had erge zin in dat uitje naar de bieb.
Helaas... dan had hij taart één maar niet aan moeten vreten. 

Daarna werd het toch weer gezellig en gingen we eikeltjes zoeken waar we spinnen en mannetjes van maakte. 

Taart twee was ook lekker trouwens. Chocolade-caramel-walnotencake-mix  (waar slagroom, chocoladesaus en walnoten overheen gingen). 


Maar die zette ik maar wel hoog weg... 

4 opmerkingen:

 1. Haha geen wonder dat hij zo stil was..
  Een paar jaar geleden was ik bij een vriendin voor een borrel. Haar schoonzusje was er ook met haar zoontje van 4. Ze had schalen met hapjes in de badkamer op de wasmachine gezet. Het is daar nogal koel als de verwarming uitstaat. Op een zeker moment lag de hond niet meer in zijn bench en was het kleine jongetje ook zoek. Snel gevonden want ze zaten samen te smikkelen van een schaal met rolletjes ham, gevulde eieren enzo. Die kleine had hem even op de grond gezet en zo konden hij en de hond erbij. Proestend zijn we weggevlucht en hij is even later vermanend toegesproken door zijn moeder. Giller.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha, en ik dacht dat mijn kinderen boefjes zijn! Ik geniet.

   Verwijderen
  2. Hahaha, lachen, ik zie het helemaal voor me. :)

   Verwijderen
 2. Dat is zeker een Jip en Janneke verhaaltje waard! Ik douche sinds de kinderen niet meer in de box gaan, ( ongeveer 1 jaar oud) niet meer als ze wakker zijn, of anders is manlief thuis om ze in de gaten te houden. De jongste klimt rustig op het aanrecht om vervolgens zijn tocht in de boven kastjes te vervolgen! Het zal maar gebeuren dat hij valt terwijl ik onder de douche sta. Uiteraard mag hij niet klimmen in de keuken.,.

  BeantwoordenVerwijderen