Pagina's

maandag 17 augustus 2015

Weekmenu met boodschappenlijst

Vandaag was de eerste werkdag na de vakantie en alles komt daarmee langzaamaan weer terug in het gareel. Dat betekent onder andere werken en daarna nog even snel boodschappen doen voor heel de week.

Want nee, ik ga niet extra rijden voor de boodschappen. Zonde van de tijd en van het geld. De supermarkten in de buurt van ons huis zijn duurder dan de supermarkt in de buurt van mijn werk. 

En dus zoef ik wekelijks na mijn werk door de supermarkt met mijn lijstje. 

Nou koop ik gewoonlijk een aantal standaard dingen en dan de groenten met de beste prijs. Daarmee koken we dan 'standaard' maaltijden (tussen aanhalingstekens, want wij hebben Thais, zelfgemaakte pizza, bonenburgers en weet ik het in ons repertoire). 
Experimenteren doen we altijd wel, maar dan met wat we hebben en dat zet toch grenzen. 

Nou vond ik de site weekmenu die (vijfdaagse) weekmenu's genereert en daar gelijk een boodschappenlijstje bij levert. Je kunt in je persoonlijke profiel er ook nog voor kiezen om een aantal ingrediënten te schrappen. Als een gerecht je niet aanstaat, dan kun je het wisselen voor een ander gerecht. Je kunt ook minder dagen invullen. 

Het enige onhandige is dat het boodschappenlijstje de boodschappen per gerecht weergeeft en niet per productsoort. Verder was ik ongeveer 20 euro meer kwijt aan boodschappen dan anders (67 tegen 47 euro). Dat is wel inclusief extra aankopen voor de man zijn verjaardag en het inslaan van extra voorraad in verband met lege voorraadkasten en goede aanbiedingen. 

Het kosten aspect moet ik nog even aanzien, verder vind ik het een interessant concept. 

Wij eten dus deze week:
 • Kaasaardappelen uit de oven (met zelfbedacht erbij: maiskolven en tomatensalade met geitenkaas)
 • Lemongrass chili rijst met sperzieboontjes
 • Pastaschotel met gehakt en courgette
 • Fritata met broccoli
 • Bladerdeegpakketje met salade

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip. Ik vind het een leuk idee zo'n site die een weekmenu voor je uitspuugt. Maar minder leuk is natuurlijk dat je duurder uit was...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou... dat moet ik nog even bekijken. Ik had namelijk best wel wat extra dingen meegenomen en kon zo snel niet zien of de hogere kosten voor de boodschappen kwamen door de menu's of door de extra uitgaven aan voorraad / verjaardag.

   Verder blijkt dat een aantal recepten nogal ruim zijn en dat ik dit de volgende dag mee kan nemen als lunch (helemaal niet vervelend :-) en nog besparend ook - in geld én in tijd).

   Verwijderen