Pagina's

zondag 2 augustus 2015

Vooruitdenken = besparen ?

De man en ik zijn werkelijk grandioos in improviseren, maar minder goed in vooruitdenken. En ergens kan het ook niet anders: mensen die heel praktisch zijn en fantastisch goed vooruit kunnen denken zijn vaak weer minder goed in het improviseren.

Maar goed... aangezien vooruitdenken meestal helpt bij het besparen en bij het tegengaan van last-minute stress, probeer ik om er beter in te worden. 

Zoiets, maar dan minder strikt

Zo had ik alvast een lijstje gemaakt van dingen die we nog nodig hebben voor de vakantie én ben ik tijdig de stad ingegaan om die dingen ook daadwerkelijk aan te schaffen. De huizenoppas is ook al geregeld, dus dat is fijn. 

Het is niet helemaal gelukt om low budget alles aan te schaffen. Ik kocht een nieuw kledingrek met van die stoffen hangkastjes (skubb voor wie het weten wil) bij de Ikea. De andere dingen (po en emmer met deksel) haalden we bij de ruilwinkel voor 0 euro. Het vroegtijdig regelen zorgde ervoor dat de emmer en po gratis zijn (want laatste open dag ruilwinkel voor hun vakantie) en dat de ikeaspullen fijn met de post toegestuurd worden voor 4,99. Dat scheelt weer een ritje van één uur rijden enkele reis. 

Totaal luxe kamperen wordt het zo met die tent die al klaar staat, verlichting, koelkast en dus een meegenomen kledingrek. Ik heb wel even overwogen of het niet overdone is zo'n kledingrek, maar het is me eerlijk gezegd de irritatie niet waard om er géén aan te schaffen. Met een rommelige man en dito kleuter wil ik geen week uit tassen leven. 

Als ik niet vooruit had gedacht, dan was dat kledingrek er trouwens niet gekomen. Of vooruitdenken dus altijd bespaart, dát vraag ik me af.  


Wat denk jij? 2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat vooruit denken vaak wel geld bespaart. Je hebt meer tijd en kunt verstandigere keuzes maken.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik probeer er alvast sterker in te worden, ik geloof ergens ook dat het een goede manier is om bepaalde aankopen of miskopen te voorkomen.

    BeantwoordenVerwijderen