Pagina's

dinsdag 11 augustus 2015

Varen door Alkmaar

Vandaag waren we in Alkmaar en daar huurden we een bootje. Voor wie denkt dat dit een duur uitje was: dat viel enorm mee. 13,50 per uur kost het en we huurden het bootje anderhalf uur. Twintig euro nog wat waren we kwijt voor drie personen. We voeren een met bordjes aangegeven route. En het was mooi. Wij hadden geen picknickspullen bij, maar het had gekunt: picknicken in het bootje.

Best een spannend rond je was het hier en daar. We voeren onder zeker 32 bruggen door en sommige waren echt laag of juist heel smal. Verder staken we nog een brede rivier over. Best (leuk) spannend als je nooit vaart. 

Naast een uitje hier en daar doen we ook hier rustig aan met ons geld. De meeste dingen hebben we mee van thuis, dus de dure campingwinkel slaan we over. Alleen brood halen we hier. We nemen eten en drinken mee als we ergens heen gaan. Verder kregen of vonden we die paar dingen die we vergaten (altijd handig): een doosje lucifers en en restje vaatwasmiddel. Met dat laatste doe ik ook de was. Want natuurlijk was ik iets te optimistisch over het bewaren van de was tot na de vakantie. Plasbroeken wil je echt geen week in een wasmand in de tent laten liggen en natuurlijk had zoon gelijk nacht één ook een nat bed. 

Gelukkig hebben we stralend mooi weer en vind ik wassen op de camping om de één of andere reden niet erg.

3 opmerkingen:

 1. Dan waren we tegelijkertijd in Alkmaar. Al voeren wij niet, wij kwamen voor een korte broek voor manlief.

  PS Die rivier is een kanaal ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Varen in combinatie met een oude stad. Een van de betere combinaties in het leven...;) Slippers en strand is ook zo'n goeie..;) Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me een leuk uitje zeg. En echt heel vakantie achtig ook.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen