Pagina's

dinsdag 18 augustus 2015

Organiseren kun je leren

Een goede organisatie bespaart geld. Alleen is niet iedereen van zichzelf een organisatorisch wonder. 

Hier doen we ons best. In de vakantie lukt het trouwens beter dan als het druk is met werk en school. Dit is dan ook de tijd om het huishouden te stroomlijnen en wat extra klusjes uit te voeren. 

Zo zoek ik nog een goed systeem om de bonnen van de man makkelijk te kunnen verzamelen (tips zijn altijd welkom :-)). Er was een systeem met een bakje, maar dat werkte niet helemaal handig (want te groot voor het kastje, maar soms te klein voor de bonnen en met een deksel). Ik zag een fantastisch systeem met plastic enveloppen die je aan de binnenzijde van de kastdeur plakt. Dit idee wordt nog verder onderzocht. 

Chaos en orde

Voor degenen die houden van inspirerende organisatietips: kijk even op de site van organizinghomelife  met daarop tips en tricks voor al die gebieden waar het nogal eens uit de hand loopt. 


Wat is jouw belangrijkste tip om het huishouden op rolletje te laten lopen?

5 opmerkingen:

 1. Ik ben er ook slecht in, dus waarschuw vast van tevoren, maar voor de bonnetjes heb ik nu een lade, daar mieter ik het in. Als het er te veel worden of ik krijg de geest, dan doe ik er gaatjes in en verplaats ik ze naar één map. Nog steeds willekeurig en niet op volgorde enzo, dus zo laagdrempelig mogelijk, maar aan het einde van het jaar ben ik daar steeds toch weer blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeer bedankt voor de tip! Hier zijn de btw aangiftes per kwartaal. Als ik nou een klein kastje met 3 laadjes neem.... dan zou dat wel eens een werkend systeem op kunnen leveren.

   Verwijderen
 2. ..ik heb een prikker op mijn buro staan! Alle bonnen worden daarop geprikt en 1x per week zoek ik ze uit en verwerk ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De man weigert jammer genoeg met een prikker te werken en zoon doet enge dinge met zulke voorwerpen. Het wekelijks opbergen zou hier wel moeten kunnen werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gooi ze in een tijdschriftencassette (met de rest van de post) en verwerk ze 1x per week.

  BeantwoordenVerwijderen