Pagina's

zaterdag 15 augustus 2015

Opgeruimd terug van vakantie 10 tips

We zijn weer thuis van een weekje weg geweest. Zoon ligt zingend in zijn bed en wij gaan zo een filmpje kijken in een fijn opgeruimd huis.

Want thuiskomen van vakantie is iets waar wij van nature goed in blijken te zijn (net als in verhuizen trouwens). 

Mijn persoonlijke tips (aanvulling altijd welkom)

 1. Komt thuis op een tijdstip dat je nog wat energie over hebt. 
 2. Neem niet teveel mee op vakantie. Vaak heb je minder kleding / spullen nodig dan je denkt. Ik neem altijd kleding mee wat allemaal bij elkaar past, zodat lange broek, shirts, jurkje, vest en legging (bijvoorbeeld) onderling te combineren zijn. 
 3. Zorg bij het pakken, zowel heen als terug, voor enige structuur. Keukenspullen bij keukenspullen, kleding per persoon apart in een tas en kampeer- of strandspullen en vuile was ook bij elkaar. 
 4. Pak alles schoon en droog in. En als dat niet kan (zoals bij een kampeervakantie met regen) hang de boel dan thuis gelijk uit. 
 5. Zorg dat je kampeerspullen (en de rest ook) thuis een vaste plek hebben.
 6. Laad bij thuiskomst gelijk heel de auto uit.
 7. Sorteer de was en gooi direct een was in de wasmachine.
 8. Breng de andere spullen gelijk naar de ruimte waar ze horen.
 9. Ruim vervolgens eerst de spullen op die in de woonkamer / keuken horen of die je vrij snel weer nodig hebt. De andere spullen ruim je tussendoor op als je in die ruimte bent (dus toilettas leegruimen als je je tanden gaat poetsen, kleding weer terug in de kast als je naar bed gaat).
 10. Zorg dat er iets te eten is voor als je terugkomt (pastasaus in de vriezer, houdbare melk en afbakbroodjes in de kast enzovoorts). 

Kom jij prettig thuis van vakantie?

11 opmerkingen:

 1. Ik spaar het hele jaar kleding zo als ondergoed en T-hirts die mee op vakantie gaat en dan daar wordt gedragen en weggegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze tip ken ik, maar roept bij mij altijd vragen op (die ik nu misschien maar gelijk moet stellen): doe je dit alleen voor de kinderen of ook voor julliezelf?
   Ik vind het zelf namelijk prettig om ook in de vakantie leuke kleding aan te hebben. Zoon smeerde hier op dag één broek en shirt volledig onder de verf en de rest van de vakantie zat ie onder de modder / zand / verf / overige vlekken, dus voor hem ga ik dit volgend jaar wel zo doen.

   Verwijderen
  2. beiden natuurlijk. en je kan toch wel leuke kleding dragen boven ondergoed? en er is altijd wel een tijd dat er klusjes gedaan worden of je iets doet waarbij je geen leuke kleding hoeft de dragen.

   Verwijderen
 2. Ik vind niets fijner als thuis komen en dan in je eigen, schone bed slapen. Meestal de dag van vertrek (of de dag ervoor) verschoon ik het bed nog. Dat die was dan twee weken blijft liggen, maakt me niets uit, maar na een lange terugreis in een fris ruikend bed stappen...heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doe ik ook. Héérlijk thuiskomen is dat inderdaad.
   Dit jaar nam ik het beddengoed wat op het bed lag mee op vakantie (in het kader van 'scheelt weer een was' en 'met al dat zand blijft het bed toch niet lang echt fris'.

   Verwijderen
 3. Ik probeer ook altijd alles per groep in te pakken, daar spaar je inderdaad veel tijd mee uit. Als het even kan doen we de voorlaatste dag al een paar machientjes was, dan moeten we dat thuis niet meer doen en kan alles direct de kast in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kom erg prettig terug. De was die niet gedragen is stop ik in één koffer en gaat direct terug in de kasten. De overig was gaat naar de bijkeuken en wordt gewassen en gestreken en daarna terug in de kast.
  Binnen een dag is alles op orde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je met het vliegtuig op vakantie gaat of naar een verre bestemming dan heb je niet altijd invloed op het tijdstip waarop je weer thuiskomt. Wij wachten ook wel eens bewust met de koffers. Zo kwamen we dit jaar rond lunchtijd aan en zijn eerst gezellig gaan lunchen met mijn ouders. Daarna zijn we even bij vrienden langsgegaan (dat hadden ze gevraagd) en daar zijn we vroeg in de avond vertrokken. Die avond alleen de toiletspullen uit de koffer gehaald. De volgende dagen kwam de was wel. De vakantie werd zo, voor ons gevoel, nog wat langer.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier gaan we ook geen koffers meer uitpakken als we laat thuis zijn. Dan wordt 'direct bij thuiskomst' ook de volgende ochtend. Je aankomst met lunch bij ouders en bezoek bij vrienden klinkt gezellig. Voor dat soort dingen maken we ook ruimte.

   Verwijderen
 6. Bij ons ging alle kleding dit jaar voor het eerst bij ieder in zijn eigen rugzak, net als maaltijden. Lekker overzichtelijk en niets te veel ;o)

  BeantwoordenVerwijderen