Pagina's

vrijdag 28 augustus 2015

Cultureel rondje Rotterdam (met kinderen)

We vonden het tijd dat zoon de grote stad zou leren kennen. En dus togen wij onlangs naar Rotterdam, want daar weten we goed de weg. 

Het leuke aan dit soort uitstapjes is dat het niet alleen leuk is, maar ook zoveel input geeft bij kinderen. Alleen de woordenschat al: flats, trams en WC's met poortjes... Allemaal nieuw en je hoeft er (behalve de WC) niet eens entree voor te betalen. 

Aangezien parkeren en dan met de metro naar het centrum net zo duur is als parkeren in de parkeergarage in het centrum zijn we gewoon met de auto gegaan (3 euro per uur, hartje centrum en geen gedoe met overstappen en OV-pasjes die je moet hebben, maar niet hebt als je op het platteland woont).

Wil je ook eens een leuk zomeruitstapje maken naar Rotterdam, met kleine kinderen probeer dan eens de volgende route:


 • Parkeergarage Crispijnstraat. Loop de lijnbaan af richting het Doelenplein. 
 • Doelenplein (fonteintjes op het plein, waar kinderen mee kunnen spelen. Ze gaan aan en uit). 
 • Richting de koopgoot, daar is nog een plek met waterstralen die uit de bestrating komen en de koopgoot zelf is ook leuk om te laten zien. Je loopt onder de weg door. 
 • Het marktplein met rondom mooie architectuur: kubuswoningen, markthal (er is een kubuswoning waar je tegen betaling in kunt, maar dat hebben wij niet gedaan).
 • Markthal: lekker proeven bij de kraampjes, en overal kijken, mooie architectuur ook: de tekeningen spreken kinderen aan.
 • Lunchen op een bankje of op terrasje ergens in / om de pannenkoekstraat (wij kozen Picknick - vanwege de Picknick platter en de goede koffie. Het terras bij de bibliotheek is volgens mij ook wel aardig. 
 • Richting de maasboulevard, met uitzicht op de  Willemsbrug. Lopend langs het water zie je boten varen en is er zelfs wat groen (gras) te zien. 
 • Sla weer af richting Leuvehaven en loop langs het water. Hier liggen de schepen die horen bij het Maritiem museum (het Havenmuseum). Je kunt er gratis langs lopen. 
 • Bij Beursplein is er een poppenkast die in de zomer op woensdag, zaterdag en zondag voorstellingen geeft. 
 • Terug richting parkeergarage. 

Je kunt deze route zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt met eigen hapjes en drankjes meenemen of een fruitshake nemen bij de diverse fruitstalletjes die je onderweg tegenkomt. Rondom de bibliotheek kun je lekker buiten lunchen. 

Nog even wat foto's:
Rotterdam: Doelenplein
Rotterdam: museumhaven
Rotterdam: lunch bij Picknick: Picknick platter

6 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een geslaagd dagje :D Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We vonden het inderdaad alledrie een zeer geslaagd uitje.

   Verwijderen
 2. Deze info komt me heel goed van pas. We zijn van plan om in de herfstvakantie eens naar Rotterdam te gaan, maar kennen de stad absoluut niet. Altijd handig om leuke en goedkope adresjes te weten. Het liefst zou ik er nog veel meer over lezen. Mocht je mijn e-mail adres kunnen lezen dan mag je me altijd een mail sturen.

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan je e-mail niet lezen, maar heb wel een link naar m'n andere blog voor nog meer tips voor Rotterdam. Die blogjes zij overigens wel wat ouder, dus qua restaurantjes ed wel even checken of ze er nog zijn! (Roodkapje is bijvoorbeeld weg). Kijk even bij: http://genietenvaneten.blogspot.nl/search/label/Op%20stap

   Verwijderen
  2. Oh ja: niet alle tips gaan over Rotterdam... dat moet je wel even in de gat houden, anders zoek je in de verkeerde stad naar iets

   Verwijderen
 3. Ja, dom, natuurlijk kan je mijn e-mail op deze manier niet zien. Ik ken je andere blog al, maar had nog niet zover terug gekeken. Wat een leuke recepten! De restaurantjes in Rotterdam zien er goed uit, ik zal zeker op zoek gaan.

  Groeten,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen