Pagina's

woensdag 22 juli 2015

Langzaam en gestaag

Een tijdje terug las ik een stukje over een challenge 'Live below the line' om vijf dagen van 1,40 euro per persoon per dag rond te komen. 

En (om maar gelijk met de deur in huis te vallen ;-)) daar zitten wij boven en ik ga ook niet meedoen aan de challenge. En ik zal je ook vertellen waarom niet. 

Ik geloof er met hart en ziel in dat je langzaam en gestaag het verst komt. Dat werkt met elk gesteld doel zo. Rustig doorwerken met een vast doel voor ogen en uiteindelijk heb je grote kans dat je daar ook komt. 

De meeste challenges zijn niet zo opgesteld. Een maand lang geen kleding kopen, vijf dagen voor een klein bedragje per dag leven en zelfs de ING doet eraan mee met een '30 dagen meer geld overhouden challenge'. 

Het zal je best iets geven hoor, ook al is het maar het idee dat het best met wat minder kan. Maar zou het nou echt zo sterk doorwerken in gewoontes? Ik durf dat te betwijfelen. Wat denk jij?

2 opmerkingen:

 1. Ik denk dat bij veel mensen die acties juist slechter werken. Ik ga vanaf 1 augustus 30 dagen niets meer kopen dus koop ik nu maar extra (of andere voorbeelden). Ik denk inderdaad ook niet dat het blijvende veranderingen worden.
  Stap voor stap lijkt me realistischer maar dat staat niet o mooi op een Facebookprofiel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha ja 'langzaam en gestaag klinkt veel minder goed als en '30 dagen challenge'.

   Verwijderen