Pagina's

vrijdag 10 juli 2015

Goedkoop, gezond en lekker trakteren in de zomer

Zoon had aangegeven dat hij aardbeien wilde trakteren op school. Omdat hij dan de eerste in een reeks verjaardagen zou worden met een gezonde traktatie (ijs-ijs-ijs-ijs-ijs-chips: er schijnt een 'gezond trakteren-beleid' te zijn... echt!), heb ik even zitten verzinnen hoe ik het aantrekkelijk kon maken. 

Uiteindelijk heb ik zelf iets bedacht wat er leuk uitziet, betaalbaar is en ook nog redelijk gezond (er zit één snoepje op - een knieval aan het gemak).

Nieuwsgierig...? Kijk dan even op m'n eetblog.
De traktatie kostte me 5,50 euro voor zo'n 35 traktaties, oftewel 16 cent per stuk met nog aardbeien over. 


Wat is jouw meest geslaagde kindertraktatie?

4 opmerkingen:

 1. Heel origineel idee, super tof.Hier in Belgie mogen de kinderen alleen trakteren met gezonde dingen, al jaren, ook tussendoortjes moeten gezond zijn, dus geen koekjes, snoep chips! Frisdrank is helemaal uit den boze, wel goed zo, jong geleerd,...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ideaal dat dit in België zo geregeld is. Wij geven zoon altijd gezonde tussendoortjes mee naar school, maar we zijn echt een uitzondering.

   Verwijderen
 2. Lastig he om echt gezonde en leuke traktaties te verzinnen?! Mijn favoriet is nog steeds et rupsje: een sateprikker met druifjes en op de voorste met gesmolten chocolade 2 oogjes maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was inderdaad ook nog een optie. Alleen wilde zoon dus aardbeien trakteren. Misschien volgend jaar :-)

   Verwijderen