Pagina's

zondag 5 juli 2015

Feest-eten

Met alle feestjes en traktaties kan ik deze week wel een serie schrijven over feesteten.

Op m'n eetblog het recept voor aardbeien-chocoladetaart 
Die aten we gisteren (en vandaag de laatste drie puntjes). Er is wel nog chocoladesaus over, die het erg goed doet op brood.

Vanavond maakte ik nog heerlijke chocolade-amandelmuffins om te trakteren op mijn werk, aangezien ik binnenkort ook jarig ben. Jammer genoeg kon ik er maar eentje proeven, anders kom ik tekort ;-).

Daarna ook maar gelijk even een test gemaakt voor de traktatie van zoon: 4-5 aardbeien op een satéprikker met een apekop-snoepje erop. Er ligt nu één prikker in de koelkast om te kijken of ik ze een avond van tevoren kan maken. Het moeten er 35 stuks worden, dus ik hoop erg dat het stokje goed door de test komt... Hij scoort in ieder geval goed qua leuk, enigszins gezond, lekker en makkelijk te maken.


Wat trakteren / trakteerden jouw kinderen?


8 opmerkingen:

 1. Zelfgebakken poesjes van brood met oortjes van stukjes stroopwafel en rozijnen als oogjes. Recept voor witte bolletjes van Levine gebruikt.

  Een prinsesje, door een cake te bakken in van die roze minicakevormpjes. Dan op de kop zetten. Ik heb een prinses getekend, deze 25x gekopieerd, uitgeknipt, op een cocktailprikker geplakt en deze in het omgekeerde cakeje gestopt. Voila: prinses met cake als jurk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die broodjes klinken leuk zeg! Wij bakken dagelijks zelf brood (vaak bolletjes) en ik heb gezichtjes of olifantjes (die bakken we dus al regelmatig, gewoon voor de lol) overwogen als traktatie, maar vond het iets te gezonderig. Maar had ze inderdaad ook van luchtig wit deeg kunnne maken.... (duh..). Dank je voor het leuke idee!

   Verwijderen
 2. Zoonlief heeft tot nu toe altijd op ijsjes getrakteerd. De afgelopen keer dacht ik dat het niet meer kon omdat ik niet meer in de klas erbij mag zijn, maar ik mocht ze brengen. Dus nog even meegenoten van het toezingen. Toen bij de kleuters had ik een cupcake papiertje onder het ijsje gedaan vanwege het knoeien, vond juf ook een heel goed idee.
  En dochter op de crèche en destijds zoon ook, altijd op cake of cupcakes met slagroom. En de allerlaatste keer op de crèche een echte slagroomtaart.
  Jij moet er heel wat maken, gelukkig wij niet. En ik wil er ook niet te veel tijd insteken, want de kinderen waarderen het toch niet, het gaat hun om wat ze eten.
  Ik hoop dat het lukt uit de vriezer, want om zoveel te maken in de ochtend voor schooltijd. Echt geen zin in.
  En ik zelf trakteer dit jaar ook op ijsjes op het werk. Vorig jaar appeltaart, maar daar was het dit jaar veel te warm voor om 3 te bakken.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had met zoon afgesproken dat het ijs werd als het die dag heel warm zou zijn. Maar ja... het regent (volgens de weersvoorspelling dan) op de dag dat hij trakteert. Zelf wilde hij ets met aardbeien. Het snoepje heb ik er puur bijgedaan omdat de meeste kinderen eerder van snoep houden dan van aardbeien.

   Ik kijk wel... als ze en masse de aardbeien laten liggen, dan wordt het volgend jaar gewoon ijs.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Hoe ziet dat eruit? Ik ben wel nieuwsgierig!

   Verwijderen
 4. Dit jaar mag zoontje knijpfruit trakteren als hij 4 word. Dan heeft hij zijn afscheid op de peuterspeelzaal en hang ik er een kaartje aan. Ik knijp er tussen uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke woordspeling en nog een gezonde traktatie ook.
  Ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen