Pagina's

zaterdag 4 juli 2015

Een leuk en betaalbaar feestje

Veere / Veerse meer
Vandaag vierde zoon het eerste deel van zijn verjaardagsfeestjes. Met een verwachte temperatuur van 35 graden hadden we vooraf maar even gebeld met de familie, maar iedereen wilde toch graag komen ondanks de hitte. 

Het viel allemaal onverwachts mee moet ik zeggen. We zaten in de schaduw van een partytent in een net voelbaar briesje, spoten de kinderen (en onszelf haha) nat met de tuinslang terwijl ze als gekken tekeer gingen op de trampoline (volgens mij springen ze nog als het 45 graden is) en vertrokken in de namiddag nog even met zijn allen naar een strandje aan het Veerse meer. 



Kwallen vangen

Koelboxen met liters water, wat fris en bier, een watermeloen (van 1 euro!) en borrelnootjes / chips mee en chillen maar. Niet om jullie jaloers te maken - maar het was er bijna koud in de wind die er stond. Zoon ving (niet prikkende) kwallen met neef, nicht en wat er verder nog aan kinders rondliep en wij hingen en kletsten wat. 

Daarna met zijn allen nog lekker thuis gegeten (paƫllarijst met kip en ananas, met twee soorten salades en knoflooksaus) in een fijn afgekoelde tuin. En er is nog genoeg eten over voor morgen ook :-)


Al met al een heel relaxt, gezellig en ook nog betaalbaar feestje. 
Het is overigens wel leuk om te merken dat we voor etentjes met een man of 12 onze hand inmiddels niet meer omdraaien. De bereiding duurt nauwelijks langer dan een gewone maaltijd (of nou ja... wij eten bijna altijd exotisch..) en iedereen schepte bij. Zelfs de kinders, wat me erg meeviel. 


Wat heb jij vandaag gedaan met die hitte?
Was het een beetje uit te houden?





3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een gezellig, geslaagd feestje. Wij hebben de BBQ voor het eerst dit jaar zelf aangestoken en broer en schoonzus kwamen met oudste neef en z'n vriendinnetje en vrienden van broer en schoonzus. Later kwam onverwachts ook jongste neef aanschuiven. Heerlijke, gezellige avond en wat koelde het goed af zeg. We hebben iedereen moeten voorzien van vesten haha. Zalig hoor, zulke zomeravonden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jouw feestje klinkt ook gezellig :-)
   Met mooi weer is het relaxter feestjes vieren vind ik

   Verwijderen