Pagina's

zaterdag 25 juli 2015

Duur zwemmen

Gisteren reed de man ter algeheel vermaak ende lering met zoon naar de stad om te gaan zwemmen. Ik zou ondertussen met mijn (alweer!) zieke hoofd een beetje rustig rondhangen op de bank.

Helaas was het uitje van korte duur. Het zwembad bleek afgeladen vol (natuurlijk), er stond keiharde muziek aan en de prijzen waren van 8,50 verhoogd naar 9,75 (!!). 

Er zijn dan wel wat zaken als een bubbelbad, een wildwaterbaan en twee glijbanen, maar dat zijn dingen waar man en kleuter niet of nauwelijks gebruik van maken.  Sowieso: die 9,75 geldt ook voor de kleuter. Je moet er niet aan denken dat je daar met een heel gezin zou willen gaan zwemmen... 

Dit lijkt voor mij meer op luxe zwemmen
De man heeft bij het horen van de prijsverhoging zijn pasje, met een korte toelichting, uit het pinapparaat gehaald en is weg gegaan. Dit zwembad slaan we voortaan over. 

Ik vind het eerlijk gezegd shockerende prijzen. Moet je het voor de gein eens even omrekenen naar guldens. Dan ben je als volwassene met één kind bijna 50 gulden kwijt voor het zwembad.

Gelukkig wonen wij tussen 3 stadjes in. De vergelijking leerde ons dat een zwembad in een andere plaats 4,25 vraagt voor een enkel bad. Kijk... en dat zijn betere prijzen. Waarschijnlijk is het een zwembad zonder radio en zonder bubbelbad. Goh wat erg... 
Geen idee waarom we dit niet eerder hebben uitgezocht trouwens. Die prijsverhoging gaat ons nog flinke besparingen opleveren :-)

Zoon vond het even jammer dat het zwemmen niet doorging, maar gelukkig draaide hij heel snel bij met het alternatieve activiteitenprogramma (trampoline springen, stickers plakken en moddertaartjes bakken).


Wat kost zwemmen bij jou in de buurt? 
En is dat voor jullie te betalen?

13 opmerkingen:

 1. Dat is een flinke verhoging ineens. Bij ons in Diemen heb je alleen een regulier zwembad zonder toeters en bellen. Ze hebben wel eens een opblaasbaar ding in het water voor de kinderen. Ook is er disco zwemmen voor jonkies op vrijdag af en toe. De entree zal wel rond de EUR 4 a 5 liggen ik weet het niet ik hou niet zo van zwembaden. De kinderen vinden er weinig aan in dit bad. Dat krijg je weer als ze groter worden,
  Zij gaan liever naar het Mirandabad in Amsterdam of nog heftiger. De entree is daar rond een tientje.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou ook niet van zwembaden, maar man en zoon zijn er dol op. Toeters en bellen hoeven (nog) niet zo. Met een glijbaan, een gietertje en vooral leuk stoeien in het zwembad is het al snel goed.

   Schappelijke prijzen voor de zwembaden bij jou in de buurt.

   Verwijderen
 2. Gisteren even prijzen opgezocht:
  Het Bijlmer Bad rekent 4 euro voor een los bad (minima met minimapas 3.70). Zwembad Weesp rekent 3.60 euro voor een los bad (geen korting voor minima). Abcoude rekent 4.75 voor een los bad.
  Dan is er verder niet veel te beleven maar ik ben dan ook al uit de kinderen, dus voor mij is het zwembad er alleen nog voor conditiezwemmen. Abcoude gaat volgend jaar trouwens dicht. De Miranda in amsterdam zuid schijnt aantrekkelijk te zijn, maar sinds mijn zoon in 1995 daar een bijna-verdrinking meemaakte (hij kwam er uiteindelijk met een longontsteking af) kom ik daar niet meer. Het personeel was overigens daar heel alert en zorgzaam, daar lag het niet aan. Maar de drukte en het publiek dat er op af komt maakte dit zwembad toen minder veilig. Inmiddels zijn er daar maatregelen genomen. Bewegingssensoren in het water die meteen melden als iemand een minuut lang niet meer bewogen heeft . En verplichte toegangspassen met foto, ook voor personen die maar eenmalig dit zwembad bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat je in dat zwembad niet meer komt, dat snap ik. Wat een situatie zeg! Goed dat ze vervolgens eea hebben aangepast, maar als ouder zit je na een dergelijke gebeurtenis met je kind daar nooit meer op je gemak.

   Verwijderen
 3. Zwemmen is in België duidelijk goedkoper. Voor die prijs zit je bij ons in een tropisch zwembad hammam en sauna inbegrepen.
  Het gewone zwembad kost voor ons 2 euro, eentje met een wildwaterbaan is 3,80, maar voor kinderen ligt de prijs lager, een peuter is bijvoorbeeld maar een euro. Eentje met een glijbaan, whirlpool, twee kinderbaden, een binnen- en buitenzwembad voor volwassenen 3,50 buiten het seizoen, 4,50 in hoogseizoen, eveneens met aangepaste prijzen voor kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn er eigenlijk ook dingen duurder in België? Die zwembadprijzen klinken wel erg goed. Zo kun je nog eens gaan zwemmen met het hele gezin.

   Verwijderen
 4. Dat is een entreeprijs voor de centerparcs zwembaden. Wat een geld. Hier kost het buitenbad 3,50 en het binnenbad 1,85.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo hee, wat een tarieven! Wij hebben bij ons (in Weert) en subtropisch zwembad (met waterglijbaan, golfslag en stroomversnelling (plus een paar buitenbaden in de zomer), en daar heb je een dag vermaak voor 5 euro p.p. Maar ook bij ons is het toch ook al behoorlijk duurder geworden. Twee tot drie jaar geleden was het nog zo'n 3,50 euro. Ik denk dat veel gemeentes subsidies aan het terugdraaien zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben geen buitenbaden voor die 9,75. Goh... dat zijn wel verschillen qua prijs en wat je ervoor krijgt.

   Verwijderen
 6. wij gingen met onze kinderen in het verleden bij de zwemvereniging. heb even opgezocht, kost anno 2015 10.90 per maand. kinderen krijgen zwemles volgens de wettelijke regels. kregen lestijd ongeveer 45 of 50 minuten, is meer dan genoeg want ze waren bekaf na die tijd zoals alle andere kids ook. Heb zelf ook nog een tijd les gehad om mijn technieken te verbeteren. was wel iets duurder voor volwassenen. Kijk of er in de buurt of stad ook een vereniging zit, bespaart je echt heel veel geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is inderdaad heel duur! BIj onsis het 5,75 euro en daar is het nog wel subtropisch. Zelf hebben wij thuis een
  jacuzzi staan waardoor ik aardig wat geld op de thermen bespaar. Daar kan je eventueel ook voor kiezen. Of een zwembad in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen