Pagina's

maandag 8 juni 2015

Wat een spaarzaamheid...

Vandaag was het boodschappendag en ik had een behoorlijk rijtje met van die non food aanbiedingen op het boodschappenlijstje erbij gezet: een strandparasol, grastrimmer, zwemband, een grote koeltas, een electrische tandenborstel en een smartphonehouder voor in de auto. Ik twijfelde nog even over het opblaasbare familiezwembad, maar zette dat uiteindelijk toch maar niet op het boodschappenlijstje.
:-)

Het goede van boodschappenlijstjes is, dat dingen nog even kunnen bezinken, zeker als je ze een dag van tevoren maakt. En dus stond ik me vandaag op de non food afdeling bij elk artikel af te vragen waarom ik het nou ook alweer zo'n goed idee vond om het te kopen.

Het merendeel viel af.

De grastrimmer leek me niet zo degelijk, de koeltas was eigenlijk te groot voor zijn doel (broodjes koel houden op het strand) en had ik niet nog ergens een fijne kleine variant? De reeds aanwezige elektrische tandenborstel is ook eigenlijk wel genoeg voor mij alleen (en voor als ie leeg is heb ik maar eens een extra tandenborstel gekocht á 0,49 euro) en de smartponehouder ben ik gewoon vergeten.

Uiteindelijk kocht ik alleen de zwemband (leuk voor zoon) en de strandparasol (want verrassend degelijk en daarmee een goede vervanger van dat gevaarlijke, instabiele, steeds uit elkaar waaiende rotding wat we nu hebben).

Ondertussen ben ik vanavond weer in een koopbui en vond ik bij het speuren naar een vaderdagskado voor de man een hele handige portemonnee voor mezelf - die ik niet kocht.
Voor de man kocht ik ook niks, dus dat schiet niet op.


Totaal aan boodschappen voor deze week (food en non food): 48 euro.

Niet te geloven wat een besparingen vandaag...6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ja he? Als ik het nareken heb ik zéker 50 euro bespaard ;-)

   Verwijderen
 2. Grappig dat je uiteindelijk alleen maar de zwemband kocht. Ik merk ook dat ik dingen als ik me even bezin eigenlijk helemaal niet nodig heb.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL ja.... je moet wel prioriteiten stellen in je behoeften....

   Verwijderen
 3. Haha! Herkenning in het boodschappenlijst-en-toch-niet-meenemen-verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed zeg! Ik merk bij mezelf ook altijd dat dat helpt, er nog eens over nadenken. Dat is dan toch een soort afkoelperiode. En soms bedenk ik ook wel eens dat ik er zelf nog een alternatief voor heb, dat geeft dan helemaal een goed gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen