Pagina's

zondag 21 juni 2015

Hoeveel vrije tijd heb jij?

Laatst kreeg ik ergens de vraag voorgelegd hoeveel tijd ik aan vrijetijdsbesteding besteedde. Achter de vraag stond tussen haakjes 'sport / verenigingen ed'.

Ik kon de vraag niet beantwoorden en liet hem dus open. En zoals het soms met vragen gaat, broedde hij nog even door in mijn achterhoofd. Want sporten doe ik niet en ik zit ook niet op één of andere vereniging. Maar doe ik dan niet aan vrijetijdsbesteding? En wat is dat eigenlijk 'vrijetijdsbesteding'?

Voor mij valt alles na kinderbedtijd sowieso onder vrijetijdsbesteding :-). Maar ook uitjes met het gezin of een bezoekje aan het strand met vriendin en kinderen vallen daar zeker onder. Ik bedoel... ik zit daar echt niet op een kleedje in de zon bij te kletsen als een soort van plicht of zo...  En is een avondje sportschool dan zoveel leuker dan wijntjes drinken met een vriendin, een dagje naar familie of de dierentuin of het kijken van een leuke serie? 

Nou ja, in ieder geval toog ik gisteren met vriendin en kinderschare (één van mij, één van haar en twee van de buren :-)) weer eens naar het strand. Dus daar zaten we, op een vrijwel leeg strand (10 auto's) op een zaterdagmiddag in de zon met een heerlijk briesje. 

De kinderen vonden het fantastisch en waren lekker met elkaar aan het spelen. Wij zaten op een kleedje, kletsten bij en deelden pakjes appelsap en pinda's uit. 

En toen wist ik ineens het antwoord: ik heb zeker 20 uur aan vrijetijdsbesteding per week. 

Nou... als dat geen luxe is?!

En dat allemaal zonder club of vereniging. Hoeveel vrije tijd heb jij?
En hoe besteed jij die het liefste?


4 opmerkingen:

 1. voor mij valt alles wat ik leuk vind onder vrijetijdsbestedingen, zoals koken , in mijn mini moestuintje rommelen, een bezoekje aan de kringloop of rommelmarkt, iets opknappen voor of in mijn huisje, een boek lezen , samen met mijn dochter winkelen en daarna ergens een hapje eten, gewoon lekker op de bank hangen als ik eens nergens zin in heb. er komt dus geen sport of vereniging aan te pas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt allemaal erg leuk om te doen ook!

   Verwijderen
 2. Voor mij valt ook zo'n beetje alles behalve werken en huis en tuin bijhouden onder vrije tijd. Hoeveel ik daarvan heb verschilt per week en ik doe dan het liefste dingen waar ik zin in heb. Soms zijn dat dingen met mensen, maar soms is het ook juist even wat tijd voor mezelf om bijvoorbeeld van het zonnetje te genieten, serie te kijken of vroeg naar bed te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij valt zelfs tuinieren er deels onder... ;-)

   Is het met een eigen bedrijf niet soms lastiger om vrije tijd te houden?

   Verwijderen