Pagina's

donderdag 18 juni 2015

Vaderdag

Volgens mij zijn er mensen die wekelijks zulke weken hebben (als wij deze week). Nou... ik kan melden dat wij daar in ieder geval niet voor gaan. Wat een gesjees zeg.

Nog één dag werken (weer naar Utrecht...) en dan is het klaar voor deze week met alle hektiek. Zaterdag fijn rondrommelen (en wat klusjes doen) en met een vriendin met de kinders naar het strand of zo. Nou en zondag is het vaderdag. Dan doen we ook 'niks' (tussen aanhalingstekens, want onze 'niks' is nooit echt niks - maar in ieder geval niks geplands) 

Zou ik het kunnen maken om uit te slapen op vaderdag....? 
Hm... ik geloof niet dat ik daarmee weg ga komen.  Vaderdag hoort ook gewoon te beginnen met uitslapen en dan een opgewonden kleuter aan je bed die alle kadootjes voor je openscheurt, nádat hij heeft vertelt wat erin zit LOL! Plus natuurlijk het uitbundig 'lang zal die leven' (want als er kadootjes zijn, dan moet er ook gezongen worden...). Nou ja... dan slaap ik zaterdag wel uit. 

Vandaag pakten we alle kadootjes voor vaderdag in. En wat ben ik blij dat ik me vergist had met de Belgische datum! Daardoor had ik vorige week alles al rond en hoefde er deze week alleen nog ingepakt te worden. Dan heb ik het schattige samen uitzoeken van een kadootje overgeslagen, maar in plaats daarvan gaan we samen nog wel wat bakken of zo. Dat is ook leuk. 

We maken het niet te gek hoor. Eigenlijk heb ik alleen wat dingetjes gekocht die de man toch moest hebben, plus een mooie portemonnee en een leuke mok. 


Doe jij aan vaderdag?

(en sorry, weer even geen foto wegens geen puf)

10 opmerkingen:

 1. Een beetje, maar mijn dochter is die dag ook jarig en dat gaat voor vind ik!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet echt, want Sander is dit jaar jarig op vaderdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom moet een vader cadeautjes hebben op vaderdag? Heeft jullie zoon niet iets gemaakt op school?
  Hier dus alleen de knutsels van de kinderen die ze gemaakt hebben. Manlief kan niet uitslapen want we vieren de verjaardag van de jongste wat trouwens elk jaar zo is. Hahahaha. En hij mag altijd al elke zondag uitslapen dus deze keer maar een keer niet. En ontbijt in bed hebben wij een gruwelijke hekel aan dus dat doen we ook niet.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Omdat we 10 jaar hebben gewacht op zoon en dit de eerste vaderdag is. :-)
  En daarnaast: wij slaan geen feestje over.

  Verder geen echt groot feest hoor, gewoon wat nuttige spulletjes voor bij elkaar net 25 euro. + een mooie tekening van zoon natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh nee... de tweede al! Nou ja... dat is ook echt wel een feestje waard :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij geven de vader van mijn vriend en mijn eigen vader een kleinigheidje. Een aftershave en een lekkere doos kersenbonbons. Niet omdat het moet, maar omdat we het leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Man mag hier lekker uitslapen en wij maken een lekker ontbijtje klaar. Hij krijgt koffie op bed en cadeautjes. Zelfgemaakt van dochter en doosje chocolade en een klein luchtje van zoon. We halen altijd herinneringen op over de geboorte van de kinderen en de eerdere Vaderdagen. Heel gezellig momentje. Daarna gaan we naar beneden en gaat man lekker met ons ontbijten. We hebben verder een vrij gewone dag maar zondag hebben we een borrel en etentje van vrienden dus dan is het helemaal speciaal. "Normaal" mag man kiezen wat hij wil eten en dat is meestal asperges.
  Voor mijn vader heb ik doos van zijn favoriete bonbons gekocht. Ik kijk of ik nog wat leuks voor hem zie en anders krijgt hij een bioscoop bon. Mijn vader (en moeder) staan altijd voor ons klaar en kan ik midden in de nacht bellen en dan komen ze. Ook passen ze op woensdag op dochter (zoon is 16) en mag zij blijven eten. Zoon gaat op vrijdag uit school naar ze toe en dan blijft hij daar tot laat. Ik grijp alle gelegenheden aan om ze lekker te verwennen.
  Nic.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om even bewust stil te staan bij de geboorte van de kinderen. Het past wel heel mooi op vaderdag.

   Groot gelijk dat je je ouders verwent.
   Eigenlijk is dat dezelfde reden waarom wij hier thuis ook aan vaderdag doen.
   Mijn vader krijgt geen kadootjes meer op vaderdag, maar ik bel hem wel even.

   Verwijderen