Pagina's

woensdag 17 juni 2015

Niet grondig, wel snel

Het is een hektisch weekje deze week. We gingen voor de eerste keer spelen bij de gastouder, er is een lenzenwissel bij zoon (een uur rijden bij ons vandaan) en de man en ik wisselen elkaar deze week af met afspraken / werk in Utrecht. En dan vergeet ik volgens mij nog wat hektische dingen...

Ik merk wel dat het moederschap me pragmatischer maakt en nog minder perfectionistisch (had ik toch al nooit zo'n last van). Simpele doelstellingen (schone, droge onderbroeken voor zoon en een acceptabele woonkamer) geven richting aan alle huishoudelijke actie.

Zo sjeesde ik vanmorgen voor vertrek (richting Utrecht nog maar eens) de woonkamer door met plumeaux en stofzuiger, zette ik de vaatwasser aan en veegde ik zo'n wegwerp poetsdoekje over wc en badkamervloer. Bij thuiskomst (rond half negen..) werd er wat water richting verdrogende planten gezwiept, vouwde ik nog even een was en zette er nog maar even eentje aan.

De man zette ondertussen fijn de koffie klaar en de broodbakmachine aan.

Ik had zowaar nog even tijd om een serie te kijken en de bikinilijn enigszins te harsen (au!).
Als er weer tijd is moet ik eerst maar eens naar de administratie kijken geloof ik. Die begint achter te lopen. Maar niet deze week.

Nu eerst onder de wol en zzzzzzzzlapen


Lukt het jou om in drukke tijden het huishouden op de rails te houden?

4 opmerkingen:

 1. Hahaha jouw manier van huishouden doen, daar houd ik van. En ik herken het meteen!

  * uitpuilende rommelkasten dicht zwaait *

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja wij hebben ook allemaal dichte kasten 'toevallig'. Da's héél handig ;-)

   Verwijderen
 2. Dag! Ik ben journalist en heb een leuke (en ook een beetje een dringende, want deadline) vraag aan je. Zou je mij willen mailen op l.vansadelhoff@gmail.com?

  Dank!
  Groetjes,

  Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag! Ik ben journalist en heb een leuke (en ook een beetje een dringende, want deadline) vraag aan je. Zou je mij willen mailen op l.vansadelhoff@gmail.com?

  Dank!
  Groetjes,

  Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen