Pagina's

dinsdag 23 juni 2015

Kinderfeestje

Zoon wordt binnenkort vijf en dat betekent dat het tijd is voor het eerste echte kinderfeestje!
Ik moet eerlijk bekennen dat vooral ik het best een beetje spannend vind.
Hoeveel kindjes nodigen we uit, wat zullen we eens verzinnen om te doen, nemen we al die kinderen gelijk mee uit school? En wat komt er allemaal nog meer bij kijken?

Zoon zit met 30 andere kleuters in de klas. Er is één kindje op dezelfde dag jarig en een vriendinnetje is een dag eerder jarig. In ieder geval is er met de moeder van het kind wat op dezelfde dag verjaard alvast afgesproken dat we op verschillende dagen trakteren. Gelukkig maar! Want zoon wil aardbeien trakteren en het andere jongetje is er eentje die waarschijnlijk met bergen snoep aan komt zetten. En het zou jammer zijn als zoon met zijn aardbeien blijft zitten. 

Ik twijfel nog tussen afstemmen met de moeder van het vriendinnetje over de feestdatum of gewoon plannen en dan wel zien.

Dan is er nog de kwestie van de uitnodigingen en het daadwerkelijk maken van de traktaties
 (x 31 stuks...) en nog wat lekkers voor de juf natuurlijk. Hoewel ik eigenlijk denk dat die ook gewoon een aarbeienmuis krijgt. En de andere leerkrachten doen maar zonder. Geen idee of kleuters de klassen al rondgaan met een traktatie, maar die gup van ons raakt daarvan toch alleen maar in de stress.

Man man man... wat een gedoe voor zo'n kleuterfeestje :-)
Één ding weet ik echter wel: het zal geen feestje van over de 100 euro worden
Dat dan weer niet.

11 opmerkingen:

 1. Allereerst niet te moeilijk doen met de traktatie, want dat interesseert de kinderen toch niet. En kinderfeestje kun je misschien beginnen met een paar kindjes waar je zoontje vaak mee speelt. Ook al zullen het er maar 1 of 2 zijn die komen, zo te lezen zal dat al genoeg indruk maken op je zoon. Wij hebben maar 6 kindjes in de klas dus die worden allemaal uitgenodigd, maar ik heb er zo'n vreselijke hekel aan dus ik stel het altijd zo lang mogelijk uit. Hij krijgt nu zijn feestje na de vakantie.
  Hier gaan alle kinderen wel langs de andere leerkrachten, maar als hij niet wil ook prima toch.
  En onze eerste feestjes waren ook niet duur, maar ook niet door te komen. Dus dit jaar gaan we naar een overdekte speeltuin, kost wat meer maar ook geen gedoe thuis.
  In elk geval veel succes en plezier bij de voorbereidingen.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zeer benieuwd hoe wij het gaan vinden :-)
   Qua tractaties kan het de andere kinderen misschien niet boeien, maar zoon zeker wel.... Dat is nogal een eetfanaat met een uitgesproken mening...
   Hij mag meehelpen ;-)

   Verwijderen
 2. Wat Janneke hierboven over de traktatie schrijft herken ik wel. Dochter zit in groep 6 en gisteren was een klasgenoot jarig. Zijn moeder had een boom gemaakt met chocolade appels (met spikkels) en daaronder een klein marsje of snickertje oid.
  Het ene na het andere kind mopperde over de appels. Een jongen die ze wel lekker vindt ging met 10 appels naar huis.
  Toen zoon en dochter vijf werden heb ik een kleine speurtocht uitgezet in de buurt. Heel eenvoudig hoor. Onderweg een lijstje met opdrachtjes mee (doe en dansje, zing een liedje, maak een tekening met krijt etc). Man liep met de kinderen. Terug in de tuin vonden ze een schat met voor iedereen een zakje chips een plastic medaille en een klein speeltje van de hema (van die uitdeelzakjes). We aten nog even taart aan het begin en dan weer snel naar huis. Groot succes en gedaan tot en met groep 3. Daarna zijn we naar het speelkasteel in hoofddorp gegaan of ballorig. Voor zoon ook naar de speeltuin van raceplanet. Eten heb ik daar nooit gedaan. Ik bakte een aantal pizza's vooraf en die aten we tijdens het uitpakken van de cadeautjes. Meestal kun je wel korting op internet vinden voor de entree prijs. Op die manier is het goed te doen. Ik hou niet van al dat gedoe thuis, dus heb ik er wel voor over.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt leuk die speurtocht en de pizza klinkt ook goed,
   Nou heb ik al een paar kinderen hier thuis gehad en het is duidelijk dat ze allemaal bijna niks lusten. Waarschijnlijk worden het dus pannenkoeken.

   Verwijderen
  2. broodjes knakworst lusten ze ook bijna allemaal, gaat sneller, en daar is ook bijna niemand allergisch voor :-). Ik heb een piratenfeeste gedaan, spelletjes als 'kanonskogel schieten' (blikjes omgooien waar ik een piratenplaatje op had geplakt) en een kleine speurtocht met een schatkaart. ik zag er best tegenop 6 jongetjes van 5/6 jaar oud maar het was erg leuk! aan het eind allemaal bakje popcorn en filmpje kijken was ook een groot succes. Enne: 3 uurtjes is lang genoeg dan hebben ze het allemaal gehad...Veel plezier!

   Verwijderen
 3. Over de 100??? Van de zotte! Ik maakte voor mijn allereerste kinderfeest als mama heel simpel rijstwafelbloemen. Een rijstwafelbloemen in folie en er een papieren bloem achter geplakt. Succes dat het was! En niet te vergeten; zo klaar ;o)
  Daarbij werd het eerste kinderfeesten hier in huis gewoon thuis gehouden. Uit school patatjes gemaakt (woensdag tussen de middag) en daarna met ouderwetse spelletjes (o.a. koekhappen, snoep uit water happen, voetballen) gepland. Gepland, want stiekem vonden ze de speeltuin veel leuker.. ;o)
  Tot slot allemaal een ijsje en weet je? Ze hebben het er nu (5 jaar later) nog steeds over. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuke ideeën! Ik neem er zo een paar van je over ;-)
   Dank je wel!

   Verwijderen
 4. Toen zoontje 5 werd hebben we een speurtocht in de wijk gedaan. Hij mocht 4 kindjes uitndigen. Omdat hij midden in de winter jarig is, zijn we afhankelijk van het weer. En 6 drukke jongens in een klein huisje is geen feest, kwamen we achter. Dus afgelopen jaar toch maar naar een binnenspeeltuin gegaan. De kinderen vonden het geweldig, ik vond het vreselijk.
  Als het weer toelaat zou ik lekker naar het bos gaan, picknick spullen mee en ravotten maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL nee... 6 drukke jongens in een klein huisje is wat veel...
   Ik zou dan in de winter denk ik ook gaan voor een binnenspeeltuin.

   Verwijderen
 5. Bij het eerste kinderfeestje had ik een paar sets houten lepels gekocht (3 voor 1 gulden), de kinderen mochten daar gezichtjes op tekenen met viltstiften, haartjes van draadjes wol erop plakken en een jurk van een lapje stof eromheen wikkelen. Daarna hebben ze poppenkast gespeeld met de zelfgemaakte poppen achter de bank. Dat was echt een enorm succes.
  Veel plezier met de voorbereidingen en de verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de leuke tip. Die ga ik onthouden om met zoon samen te knutselen. Voor het feestje is het denk ik iets te rustig. Zoon heeft nogal wat energie en de andere kinderen ook (volgens mij zoekt hij ze erop uit... ;-)). We gaan dus dingen doen met een korte aandachtsboog en met veel beweging.

   Verwijderen