Pagina's

zaterdag 27 juni 2015

Hier aan de kust...

Vandaag was een dag met een gouden randje. We gingen vlak bij het strand (Oranjezon) heerlijk buiten lunchen. Er was ook een speeltuin bij, dus we konden ook nog fijn een beetje natafelen. 

Zee in Zeeland
Daarna wandelden we naar het strand over een lang (heel lang... haha) paadje door bossen en duinen. Het pad eindigt hoog boven de zee met een lange trap naar beneden. Een mooier entree kun je bijna niet hebben.

Of dit strand voor veel mensen nou te ver was of dat heel Zeeland bij concert at sea zit, geen idee, maar het was erg rustig op het strand.

Wij zaten en kletsten wat en zoon bakte zandtaartjes met wier. Potjes voetbal en een race naar het wegtrekkende water werden afgewisseld met schijven komkommer, sap en water. 

Terug naar huis wandelden we nog even door Appie voor een makkelijk (en gezond) avondmaal om daarna tevreden huiswaarts te keren (en 10 minuten na thuiskomst fijn aan tafel te schuiven). 

Wat was er consuminderig?
We hebben eten en drinken meegenomen naar het strand. Dit doen we eigenlijk altijd.
De avondmaaltijd aten we thuis, met slechts een kleine toevoeging van Appie (geitenkaas en Biologische gerookte zalm met korting - mmmm). Dit laatste om tot een snelle, maar gezonde en voldoende voedzame maaltijd te komen.

Wat was er niet consuminderig?
Ergens lunchen..., We hadden het ook over kunnen slaan, maar we gaan gewoon graag uit eten. Aangezien lunch beter betaalbaar is dan diner (en handiger in te passen met een kind) gaan we tegenwoordig soms lunchen. 
De parkeerkosten bij het strand. Ook hiervoor geldt: verder weg parkeren was misschien een optie (of een ander strand), maar goed... dit strand is wel heel mooi en rustig en zonder extra kilometer(s) al voldoende ver om met kleuter en spullen aan te lopen. 


Waarop bespaar jij wel - of juist niet - bij een dagje naar het strand?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten