Pagina's

woensdag 27 mei 2015

Wat eten jullie dan?

Soms gaan gesprekken over eten (in ons huishouden bovenmatig vaak). 
Gisteren werd ons weer eens gevraagd of zoon al goed mee eet van de hollandse pot. 

We keken elkaar even lachend aan voordat we antwoord gaven, 
Want 'de' hollandse pot eten we niet vaak.
Gekookte aardappels met groenten en een stukje vlees staan gemiddeld minder dan eens per week op tafel.

We eten wel vaak pasta, rijst (met indonesisch, thais, soms indiaas), salades.
En regelmatig aardappeltjes uit de oven met vissticks en een salade. Of een restje van de vorige dag... Maar is dat nederlands? 
Zoon eet overigens met alles vrolijk mee. 


Soms vraag ik me af of  de meerderheid van nederland nog steeds dagelijks aardappels, groenten en een stukje vlees eten. 

Wat eet jij?


17 opmerkingen:

 1. Aardappels en groente eten dochter en ik regelmatig, maar vlees niet. In plaats daarvan eten we vis of ei.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meestal eens per week, toevallig deze week twee keer ;) verder eten we veel rijst.pasta en allemaal andere dingen. Elke dag de Hollandse pot vind ik erg saai, er is zoveel meer lekkers!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook van alles wat hier, tot groot verdriet van oudste zoon, want die heeft graag "hollandse pot". Om hem een plezier te doen plande ik deze week wel 3 (!!!!) keer "hollandse pot" in. De aardappels komen mijn neus al weer uit, maar zoon is helemaal gelukkig. Volgende week weer snel afkicken voordat hij er aan went ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij eten ook heel weinig Hollandse pot. Veel vaker pasta of rijst. Of een ovenschotel... Maar weinig prakkies.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk een 1 tot 2 keer per week aardappelen. Het kan ook in de vorm van puree zijn of lekker opbakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier toch wel een keer of vier per week aardappels/groenten/vlees of vis. Na twee dagen ander eten (pasta, rijst, of wat dan ook), verlangt iedereen hier weer naar een 'gewoon prakkie'. We jassen er zo toch wel een kilo of 20 aardappels per week doorheen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw 20 kilo aardappels... Dat is veel schilwerk!

   Verwijderen
 7. Aardappels eten we vaak in de vorm van stamppot en altijd wat meer schillen en dan lekker opbakken voor de dag erna! Verder veel rijst en pasta (alles meergranen of zilvervlies), wraps zijn ook lekker en aardappelkroketjes uit de oven bijvoorbeeld, of rösti, couscous... enz. enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik maak vaak rijstgerechten maar laat zelf de rijst voor wat het is. Rijst kook ik voor drie dagen tegelijk meestal. Daarbij doe ik vaak rauwkost, wat 'fiskepinner' (vissticks) een gebakken ei nog wat 'liflafjes'. Bakje olijven, feta, stukjes watermeloen. Voor de DL's geregeld wat pasta, zijn ze gek op. Aardappelen eten we amper. Soms in blokjes, en dan gebakken. Gekookt moet niemand ze hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben niet zo dol op rijst en ik eet nooit vlees. Ik eet wel graag allerlei soorten stamppotten en lasagne of spaghetti. En omdat ik alleen woon eet ik van zulke gerechten altijd wel twee of drie keer. Gebakken aardappeltjes vind ik ook heerlijk. En wraps inderdaad ook. Een patatje, pizza of pannenkoek staan hier ook regelmatig op het menu. Een mens heeft nou eenmaal ook gewoon weleens lekkere trek en zin in wat lekker zoets of juist hartigs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wj koken hier ook regelmatig voor twee dagen. Dat is wel zo makkelijk.
   Patatjes, pannenkoeken en (zelfgemaakte) pizza staan hier ook met enige regelmaat op het menu hoor! :-)

   Verwijderen
 10. Euhhh.....

  http://craftsnskills.blogspot.nl/2015/05/mijn-wereld-op-zijn-kop.html

  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik eet eigenlijk bijna nooit aardappels. Liever gewoon iets van pasta ofzo, of rijst. Vlees eet ik ook weinig, maar soms eet ik bijvoorbeeld wel een berg groenten met een gezond stukje vlees. Dan laat ik dus de aardappels weg. Die eet ik eigenlijk alleen nog maar in bijvoorbeeld boerenkool ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat kan ook nog ja.
  Wij zijn hier echte koolhydraat-eters.hoewel zonder ook wel vult eet ik liever koolhydraten dsn eiwitten (want vullend moet het wel zijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. bijna iedere week plaats ik op mijn blog ons menu met als extra de kosten erbij. Ik probeer 1 dag iets met aardappel en de andere dag 'iets anders' te koken (rijst, pasta, wraps, soep etc) Zoon1 eet het liefste aardappels-vlees-groente. Zoon2 is de grootste kieskauwer van Nederland. Soms kom ik beide zoons tegemoet maar meestal moeten ze gewoon eten wat de pot schaft.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wij eten juist drie keer in de week aardappelen /groente en stukje vlees of kip. een keer patat en dan een keer gebakken aardappelen of pasta rijst. Op zaterdag is het meestal brood en op zondag soep/salade en stukje vlees.

  BeantwoordenVerwijderen