Pagina's

zaterdag 9 mei 2015

Uitje dierentuin Blijdorp

Gisteren waren we lekker met ons gezin naar de dierentuin in Rotterdam: Blijdorp.
Het was een fijn uitje met mooi weer en goed te doen qua drukte.

Wat een mooie dierentuin is het toch. We hebben echt fijn rondgewandeld en onze ogen uitgekeken. Zoon was erg enthousiast. Vooral het Oceanium vond hij mooi. Dat is ook mijn favoriet trouwens. We keken lang bij de zeehonden en de aquaria. Ik vond het eigenlijk wel ontspannend om bij een paar dingen lang te kijken. We hebben daardoor niet alles gezien, maar het voelde wel zen.
Dierentuin Blijdorp - Olifant in bad
De kaartjes hadden we vooraf op internet gekocht, dat scheelde 2 euro per persoon. Verder namen we een rugzak mee met eten en drinken. Niks bijzonders hoor... broodjes kaas, een stuk chocolade, pinda's, pakjes sinaasappelsap en een fles water.

We hebben nog even overwogen om een jaarabonnement te nemen. Dit uiteindelijk toch niet gedaan, omdat we er dan minstens vier keer heen moeten om het eruit te halen. En zo vaak zien we ons niet naar de dierentuin gaan. Hoe leuk Blijdorp ook is. Gewoon omdat we vlakbij één van de grootste gratis attracties van Nederland wonen: de zee. Daar hebben we een vast kostenloos jaarabonnement op en dat bevalt erg goed.

In de lente of in het najaar zie ik ons nog wel een keer naar Blijdorp gaan, maar dat is zonder abonnement goedkoper.
Aquarium in Oceanium Blijdorp 

Zoon heeft het al met al goed volgehouden in de dierentuin. Je merkt dat we vaker een paar kilometer lopen en het was kennelijk een ontspannen activiteit voor hem.
Daarbij hebben we de dag bewust niet te lang gemaakt. We waren er om 10.30 uur en om 15.45 uur  reden we weer richting huis. We hebben daarmee niet heel de dierentuin gezien, maar we hadden wel een kleuter met nog wat energie over en dat is ook wat waard.
Zo'n huilerige, moe kind na een leuk uitje vind ik zo'n domper (hoewel niet altijd te voorkomen).

Heb jij een abonnement op een bepaald uitje / attractie?
En zo ja: hoe bevalt dat?

5 opmerkingen:

 1. Het inderdaad een fijne dierentuin hè? Hier bijna in onze achtertuin, maar nee, geen abonnement. Die keer dat we willen gaan is er wel ergens een andere actie om korting te krijgen. En om er nu 'elke week' heen te gaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk!!

  Wij zitten te overwegen om een abonnement te kopen voor de speeltuin hier in de buurt, óf voor Plaswijkpark. Beide erg leuk met Tobias. De speeltuin is wel makkelijker aan te fietsen voor mezelf...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plaswijkpark schijnt ook wel erg leuk te zijn. Maar een abonnement op een speeltuin vlakbij is ook wel zo makkelijk... Ik snap je dilemma.

   Verwijderen
 3. Ik kreeg toevallig pas een mailtje van Ikea Barendrecht dat er een speciale midzomeravond is in Blijdorp voor Ikea familyleden voor maar 7,50 euro per kaartje. Het is op 20 juni vanaf 15.00 uur tot zonsondergang. Ik heb kaartjes besteld, vind het een erg leuke actie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip!
   Leuke actie inderdaad.

   Verwijderen