Pagina's

zaterdag 30 mei 2015

Time-out voor mama

Toen ik vanmorgen op twee etages tegelijk ruzie aan het maken was, realiseerde ik me dat het wel eens aan mezelf zou kunnen liggen. En dat ik eigenlijk gewoon even tijd voor mezelf nodig had. 

.... en daar stond ik dan om kwart voor tien 's morgens in de regen in de stad. Gelukkig was de regen snel voorbij en had ik ook echt wat aan mijn vrije ochtend. 

Het was fijn om even de stad in te kunnen gaan zonder een kleine man die overal aanzit en een grote man die buiten nadrukkelijk lijdzaam zit te wachten. Sinds zoon er is kom ik eigenlijk niet meer aan winkelen toe. En hoewel winkelen bepaald geen hobby van me is, heb ik soms wel iets nodig (kleding! Sandalen!) 

Ik gunde mezelf een betaalde parkeerplaats in het centrum, dronk een heerlijk rustige kop koffie en kocht schoenen voor mezelf en zoon (bij de Scapino, tweede paar 1 euro). Neusde hier en neusde daar. Kocht nog drie dingetjes in een tweedehands kledingzaakje en trok een paar uur later weer opgewekt huiswaarts.

Weer helemaal zen

Bij elkaar heb ik 51 euro uitgegeven inclusief de koffie, exclusief parkeren en de benzine. 
Niet gek voor twee paar sandalen, 2 kledingstukken en een spel voor zoon.

De mannen hadden zich ondertussen prima vermaakt. 
De rest van de dag verliep erg gezellig - iets wat waarschijnlijk niet was gelukt als ik thuis was gebleven (of met veel meer moeite). 
Soms heb je als volwassene gewoon ook even een time-out nodig. 


Geef jij jezelf wel eens een time-out?


14 opmerkingen:

 1. nee , en ik geloof dat dat wel zou moeten !
  zeker ook met 3 pubers en een kleine jongen van 6 jaar ...
  en met het nodige autisme en adhd bijde kids ......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oef... dan kun je zeker af en toe wel wat tijd alleen gebruiken ja...
  3 Pubers alleen zijn al pittig, laat staan met wat extra handvatten en nog een kleine erbij... Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja. Ik pak de fiets en ga gewoon het dorp in. Even rondlummelen in wat winkels of even naar mijn favoriete winkel Dorcas. Daarna zit je gedachte weer op wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu ik veel thuis ben met kleine man en de twee meisjes, heb ik echt even tijd voor mezelf nodig af en toe. Dan blijft man bij de kinderen en ga ik ook naar het winkelcentrum... Heerlijk zo op z'n tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, al is het alleen maar om even rustig te kunnen lopen.

   Verwijderen
 5. Op dinsdag en donderdag ochtend Heb ik me time. Nou ja normaal gesproken, omdat de kinderen dan beide op school en peuterspeelzaal zijn. Tegenwoordig heeft oudste logopedie op de dinsdagochtend ik moet zeggen dat ik de vrije uurtjes erg mis. Dit realiserende denk ik dat ik volgende keer een afspraak op een andere dag probeer te maken. Aangezien het over een paar weken ookal weer zomer vakantie is en ik dan geen moment meer voor mezelf heb. Bedankt voor dit inzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! Die paar vrije momenten in de week zijn belangrijk.

   Verwijderen
 6. Nee, mijn laatste keer was vorig jaar in onze zomervakantie en die dag was ook nog gedeeltelijk verregend terwijl het thuis droog weer was geweest.
  Maar het word wel heel hoog tijd dat ik wat tijd voor mezelf heb want het begint me aardig op te breken, altijd de hele dag de kinderen om mij heen te hebben of aan het werk te zijn.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei... dat is wel heel lang geleden voor een dagje me-time!

   Verwijderen
 7. Ik schop ze gewoon naar buiten. Wat nou windkracht 12 en het hagelt ;)
  Heb sinds ik ben gestopt altijd wel de kinderen om me heen. Maar in NL fijne buren om zo nu en dan een volwassen gesprek mee te hebben en tegenwoordig is de man nagenoeg altijd thuis. Eigenlijk wel heel gezellig. De behoefte aan 'tijd voor mezelf' heb ik in die zin niet zo, maar ik geniet wel van de tijd tussen 19:30 tot bedtijd. Rust...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is de man op dit moment ook veel thuis en dat scheelt inderdaad wel. Zoon is tot nu toe enig kind en dat scheelt ook. Gelukkig leert hij steeds beter om zelf te spelen, maar twee (of vier :-))) kinderen spelen naar mijn ervaring langer zelf. En zo niet, dan hebben ze in ieder geval nog iemand anders om ruzie mee te zoeken dan hun moeder ;-)

   Verwijderen
 8. Oh zeker wel! Hebben we denk ik allemaal wel eens nodig ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kwam hier kijken omdat de naam van deze blog 'bespaarzuinig' is. Als ik dan alle topics lees, dan vraag ik me af wat dat nog te maken heeft met 'bespaarzuinig'. Het is hier een allegaartje van een hoop onzin die niets met besparen te maken heeft. Misschien beter je titel veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevallig ben ik daar wel over aan het nadenken.
   Nog goede ideeën voor een naam?

   Verwijderen