Pagina's

vrijdag 8 mei 2015

Opruimen en spullen wegdoen

Nu ik weer fit ben kan ik eindelijk een beetje aan de slag in huis. Ik erger me namelijk al tijden rot aan de zooi. Met drie rommelkonten in huis slibt het huishouden dicht waar je bij staat.

Woensdag maakten we al met twee auto's een ritje naar de stort. Oude dozen waar de man eerder geen afstand van kon doen (Jeeey!), een kapotte bureaustoel, proefstukjes laminaat en zo nog wat zooi vonden hun weg naar de juiste container. En daarmee is er weer een smal looppad in de garage.
(mijn dungeon... de rest van het huis is best oké, maar die garage....zucht...)

Verder ga ik sinds begin deze week elke avond 15-30 minuten zitten om mijn administratie uit te dunnen volgens de methode van Marie Kondo. Dat betekent dat er elke 1-2 dagen een lege map richting kringloopdoos gaat. Ik hoop er een lege plank aan over te houden, waar dan weer die toekomstige nieuwe laptop kan staan.

Verder heb ik gisteren en vandaag veel opgeruimd. Lag de focus gisteren op de keuken (bijna een  leeg aanrecht!), vandaag ging ik in de tuin aan de slag. Speelgoed in de schuur, gras gemaaid en zwembadje leeggegooid.

Ooit wordt het nog eens wat hier...
Nette opgeruimde keuken
Of nee... toch niet helemaal...
Is jouw huis netjes?
En zo ja: lukt je dat ook met de garage (tips zijn welkom!)

10 opmerkingen:

 1. Netjes, hahahah met kinderen? Overdag ligt er overal vann alles maar als ze eenmaal op bed liggen ruim ik in een kwartier de boel op. Dat werkt zodat het nietallemaal op stapelt. Als ik dat niet zou doen Dan zou het er hier binnen een week uit zien als een. Slagveld.

  Verder heb ik vaste plekkenin huis waar altijd wel rommel lijkt te liggen. Heb ik het eindelijk leeg. Draai ik me om en hey! Er ligt alweer wat, gaat vast beter als d kinderen uit huis zijn, maar met een peuter en een kleuter duurt dat nog heel wat jaartjes. En ach er mag best geleefd worden toch in een huis? En ja dat magjeook zien. Vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O die vaste rommelplekken ken ik ook wel ja... Vreselijk!
   En te netjes is inderdaad ook niet fijn. Er moet wel gespeeld mogen worden.

   Verwijderen
 2. Van Marie heb ik de tips handdoeken in rolletjes (veel makkelijker er een uithalen) en sokken opvouwen overgenomen. Bevallen prima.

  Administratie staat al jaren prima volgens mijn systeem, dat ga ik niet veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook erg enthousiast over Marie haar vouwmethode. Er past opeens veel meer in de ladenkasten.

   Verwijderen
 3. Tips genoeg, maar laat ik eerst eens in ons eigen huis beginnen :((
  Maar je keuken ziet er strak uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. LOL!
  En dank je voor het compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier eigenlijk altijd redelijk netjes. De schuur daarentegen... daar kom ik maar eens per jaar, om de kunst kerstboom op te halen. De fiets staat op een andere plek in de berging-ruimte, dus de schuur is van man en daar mag hij rommelen wat hij wil. De flat zelf is netjes en dat blijft ook zo. Dat hebben we ons zelf aangeleerd, toen we erg klein woonden en dus wel alle zooi moesten opruimen, zodra het gebruikt was. Die handelingen zitten er nog steeds in. Al is de ruimte naast de bank waar man altijd zit, toch behoorlijk uitgebreid met troepjes en zaken waar hij graag direct toegang tot heeft... nou ja; één hoekje dan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het huis zo netjes blijft. Hier is de rommel in de garage ook van de man.

   Verwijderen
 6. Vroegah ruimde ik de garage nog wel eens een beetje op, omdat het écht niet meer kon. Lagen er zes zakken met resten voegsel enzo, inmiddels allemaal keihard. Of vond ik opeens alle 9 rolmaten terug... :) Maar verder: niet mijn probleem. Hij zit hier niet in het huis, dat scheelt. Netjes joh je keuken en wat grappig dat 'luik' naar je woonkamer! Gezellig als je staat te koken denk ik :)

  En hier.... het is nooit echt spic en span maar goed genoeg. Kwestie van bijhouden en eens in de zoveel tijd even een ikhaatrommelrondje maken met een doos voor de kringloop in je hand ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh hebben jullie er ook 9?
   De man heeft nog een andere, eigen ruimte náást die garage, dus zijn zooi hoeft daar helemaal niet te liggen. En ik droom van een praktisch lege, helemaal opgeruimde, schone garage. Ooit...

   Verwijderen