Pagina's

zondag 10 mei 2015

Op tijd naar bed

Sorry, geen stukje over moederdag, want dat vierden wij twee weken geleden al. Ik kreeg toen een theepot met een portret van mijzelf erop en twee zakjes thee. Heel toepasselijk, want ik ben een ontzettende (groene) theeleut. Behalve 's morgens... dan moet er koffie zijn.

Zie ik er niet goed uit op de tekening?
Kado voor moederdag
Morgen begint de school van zoon alweer en ook mijn vakantie is dan voorbij. Hoog tijd om op tijd naar bed te gaan.

Met de vakantie is het laat naar bed gaan erin geslopen. Iets wat nergens op slaat, want zoon is nog  steeds om 7 uur wakker. Alleen maakt hij me dan wakker in plaats dat ik dat al ben. En het is heel oncomfortabel om wakker gemaakt te worden.


Vanavond ga ik proberen om om 22.00 uur naar boven te gaan in plaats van om 23.00 uur. Dan is er nog een krap uurtje voor het avondritueel (inclusief lezen). Die acht uur slaap is namelijk echt nodig.

Gaan jij op tijd naar bed?
En hoeveel slaap heb je nodig?
Kom je daar gewoonlijk aan?

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk cadeau.. Ik heb ook zo'n mooie theepot gekregen! Van mijn jongste zoon. Mijn oudste zoon had op school een theekopje gemaakt. Leuk twee bij passende cadeaus! Wat ik knap vond, mijn oudste zoontje (4) heeft niet verklapt wat hij gemaakt had, en dat terwijl hij lang moest wachten met geven.

  Ik ga meestal rond half9-9 uur naar bed. Als de kinderen mij niet elke ochtend om een uur of 6 wakker zouden maken, dan had ik elke dag uit geslapen tot een uur of 10. En dan doe ik tussen de middag ook nog een dutje, van 1-3.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk die bij elkaar passende kado's. En heel knap dat het een geheim gebleven is! (hier was het al een paar keer verklapt :-))

   Jij hebt je slaap wel nodig zo te lezen. Goed van je dat je ervoor zorgt dat je je rust ook krijgt.

   Verwijderen
 2. Die zelfgemaakte dingetjes zijn voor mij het leukste van moederdag. Nu knutselt dochter wat af voor mij maar goed het blijft speciaal.
  Ik ga nooit echt vroeg naar bed meestal laat. Door de week kijk ik graag naar Pauw en dat doe ik dan meestal in bed omdat ik anders op de bank in slaap val. Meestal slaap in tegen middernacht. Om half zeven gaat de wekker. Ik heb in principe dan genoeg slaap. Ik doe meestal wel een powernap net voor ik eten ga maken. Meestal van half zes tot zes. In het weekend ga ik ook rond middernacht naar bed en wordt altijd rond half zeven wakker. Dan draai ik me nog eens om maar een echte uitslaper ben ik niet. Uiterlijk half negen a negen uur sta ik op. Meestal voor de kinderen (jongste is tien).
  Ik heb niet zoveel slaap nodig, slaap ik meer krijg ik hoofdpijn.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me heerlijk om weinig slaap nodig te hebben.

   Verwijderen
 3. Een moederdagcadeautje van dochter toen ze op de kleuterschool zat gebruik ik nog vaak.

  4 lapjes vilt, 2 groene dikkere buiten en 2 witte dunnere aan de binnenkanten. Met grote steken versierd en aan elkaar gestikt en daar heb ik de naalden binnenin.

  Dochter is bijna 40!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je die nog hebt zeg! Degelijk kado ook... ;-)

   Verwijderen
 4. Ik heb zeven uur slaap nodig om optimaal te functioneren. Door de week red ik dat niet. Zes uur maximaal. Gelukkig kan ik in de trein een half uurtje bijslapen. Heel lekker is dat, na een lange dag werken. Ik kom dan weer uitgerust thuis. In het weekend dan één a twee uurtjes extra pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig een naaldenboekje ! Die heeft mijn moeder ook nog van mij. De buitenkant was van orange karton , waar ik plakkertjes , je weet wel die je nat moet maken , op had geplakt. Ik ben bijna 53.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig een naaldenboekje ! Die heeft mijn moeder ook nog van mij. De buitenkant was van orange karton , waar ik plakkertjes , je weet wel die je nat moet maken , op had geplakt. Ik ben bijna 53.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn gebreide speldenkussen, in de vorm van een vis, maakte ik in de 1e klas van de;lagere school. Mijn moeder heeft'm altijd gebruikt. En nu, na haar overlijden 4 jaar geleden, gebruik ik hem !

  BeantwoordenVerwijderen