Pagina's

donderdag 7 mei 2015

Laptop kopen

Voor het eerst in ? jaar moet ik een nieuwe laptop. Of beter gezegd... ik kan me niet herinneren dat ik ooit zelf een computer kocht. Misschien eentje... tweedehands, ergens rond 1996 of zo. Toen die instortte kwamen er na elkaar twee steeds trager wordende laptops van het werk die ik ook thuis kon gebruiken. De laatste laptop van het werk is inmiddels vervangen door een ipad (Jeey!), maar daar blijk je niet alles op te kunnen doen wat ik (privé) wil doen.

Dus moet er een computer komen.
Laptop kopen
De man hier in huis weet veel van computers, maar die schoof het probleem weer terug naar mij. Ik
met mijn digitale blinde vlek, moest me zelf maar eens verdiepen in de materie. Het werd (volgens hem) hoog tijd dat ik er zelf ook wat van wist.

En dus deed ik dat. Niet via de door de man aangeleverde sites. Nee.. ik zocht op internet naar een lijstje voorwaarden voor wat ik ermee wil doen en nam dit simpelweg over op mijn eigen lijstje. Vervolgens begond de man zich er natuurlijk alsnog mee te bemoeien en hadden we zowaar discussies over dingen waar ik eigenlijk helemaal niks van weet.

Of er een i5 processor in moest of dat i3 ook wel kon. En dat ssd echt een must was, maar een goede videokaart niet (volgens de man dan). Nou ben ik van mening dat als ik dan toch zo'n stom ding moet kopen, dat het dan maar beter gelijk een goede kan zijn. Dus komt er een degelijk ding met veel mogelijkheden en snelheid.

En verder aten we zelfgemaakte pizza voor de lunch (voor de vijfde keer deze week geloof ik. Heel decadent)

Pizza

Wie beslist er bij jou thuis over de aankoop van apparatuur?

10 opmerkingen:

 1. Dat doen man en ik samen. Man is manager IT beheer dus voor het vervangen ga ik op zijn voorkeur af. Zo kochten we twee weken geleden een combi van laptop en tablet voor mij en daar ben ik heel tevreden over ook de prijs.
  Bij andere apparaten bepalen we of soms ikzelf wat het moet kunnen en wat het mag kosten, Man zoekt daar dan wat bij en die vergelijken we dan weer onderling. Zo komen we altijd tot een goede keus.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Handig zo'n samenwerking (en een man die de computers uitzoekt ;-))

   Verwijderen
 2. Ik zou geen computer kopen met superveel mogelijkheden die je roch niet gebruikt. Als je alleen gaat surfen, mailen, af en toe een filmpje online kijkt of wat foto's erop hebt, heb je niet zoveel nodig. Dan kun je wel een superfancy dure computer kopen maar dat is dan zonde van je geld. Ik heb bij een grote zaak gewoon een testje online gedaan en daar rolde een redelijk voordelige uit. Ik wilde alleen een groot scherm dus dat maakte het wat duurder. En het ding doet precies wat ik wil. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ligt er aan wat het is. Wij hebben ieder een eigen pc, zelf uitgezocht. Maar een wasmachine zou ik eerder uitzoeken, terwijl Maarten zelf een boormachine uitzoekt. Wij overleggen wel, maar ieder heeft zijn expertise.

  Wat de laptop betreft ligt het heel erg aan wat je wilt, maar voor een beetje surfen en textbewerken volstaat een i3 prima. SSD is fijn, maar daarvoor zeker niet noodzakelijk en een onboard videokaart is prima voor huis-tuin en keukengebruik.
  De meeste mensen geven te veel geld uit aan een luxe pc/laptop waarvan ze de meeste extra mogelijkheden nooit zullen gebruiken, zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de één of andere manier wil ik altijd dingen met de computer die kennelijk buiten huis-tuin en keukengebrui vallen :-)
   Ook al ben ik helemaal niet zo goed met de computer.

   Ik kijk nu al uit naar de mogelijkheden van fotobewerking.

   Verwijderen
 4. Hier in huis ben ik degene die alles uitpluist, man vindt mijn argumenten meestal prima en gaat er uiteindelijk bijna altijd mee akkoord. Zo hebben we onze huidige pc en even daarvoor die voor onze dochter aangeschaft. Ik ben wel voor een goed en merk gegaan en heb daarna net als jij gekeken wat wil ik ermee en wat past daar het beste bij.

  Ik zou nu wel even wachten, omdat de nieuwe Windows versie er deze zomer aankomt. Het zou kunnen dat laptops met Windows 8 of 8.1 erop de komende maanden goedkoop weg moeten, om vervangen te worden door laptops met voorgeprogrammeerde Windows 10. Je kunt dan een gratis update naar de nieuwe Windows downloaden. Al je dat teveel rompslomp vindt, kan het ook handig zijn om een laptop te kopen met meteen de nieuwe Windows-versie erop.

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh... dat is wel een goede ja. Wndows 8 schijnt ook niet zo fijn te zijn.
   Ik ga het hier nog eens over hebben met de man.

   Dank je voor de tip!

   Verwijderen
 5. Ik laat dat het liefst aan mijn man over, want ik vind het hoogst oninteressant en wil eigenlijk alleen maar dat het wérkt. En verder geen gedoe.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die zelfgemaakte pizza ziet er wel heel erg goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen