Pagina's

vrijdag 15 mei 2015

Chaos in de moestuin

Ook dit jaar heb ik weer een kleine moestuin. Een zogenaamde makkelijke moestuin. Dit is een moestuin met een klein oppervlak, een bepaald bodemmengsel (gelijke delen turf met compost en eigenlijk ook nog vermiculiet - wat ik niet doe, voor het geval over tien jaar blijkt dat je daar toch kanker van krijgt) en een verhoogde rand.

Eigenlijk hoort er dan ook nog een oppervlakteverdeling bij die de grond in vlakjes van 30x30 cm verdeeld. Elk vakje krijgt dan zijn eigen groentesoort. Zo krijg je een mini-moestuin die makkelijk bij te houden is en toch behoorlijk wat resultaat geeft.

Of dat is het idee...

Moet je alleen geen last hebben van:
 1. Katten die denken dat ze hulp bieden door mee te graven (en niet om te poepen he... puur om het graven...)
 2. Katten die op de droge aarde (en net opkomende zaadjes) gaan liggen.
 3. Een kind die de topjes overal vanaf trekt om ze te 'proeven'.
Nou... en verder krijgen ze soms een lading zeepsop over zich heen, worden ze soms iets te rijkelijk begoten met sloten water en vergeet ik steeds waar ik wat heb gezaaid (en óf ik er wat heb gezaaid).

Kortom: chaos in de moestuin.

En dus kocht ik de afgelopen weken wat jonge aanplant: een paar kropjes sla (15 cent/stuk), jonge prei (10 cent), tomatenplanten (25 cent) en drie paprikaplanten (1 euro). Dan staat er tenminste íets in die moestuin.


Heb jij een moestuin / moestuintje?
En hoe geordend loopt dat bij jou?

4 opmerkingen:

 1. Mijn man doet de moestuin. En tot nu ziet het er wel netjes uit moet ik zeggen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn zo'n geordende moestuin met bijbehorende moestuin-man.
   Hier wel een kokende man, maar helaas zonder groene vingers.

   Verwijderen
 2. Ik heb geen echte moestuin, wel hier en daar groente in potten en een oud zandbakje plus deksel omgetoverd tot moestuinbakken, maar alle 20 minislaplantjes die ik daarin zette, zijn volledig verdwenen binnen 3 dagen. De slakken waren zó blij! Bij mij staan nog steeds courgette en pompoenplantjes in de vensterbank. Die moeten ook nodig naar buiten. En ik heb ook 3 zeer hulpvaardige katten, een kip en een haan, waarvoor alles veilig moet zijn. Een echte uitdaging, zeg maar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik ja... en kippen zijn misschien nog wel een grotere bedreiging dan de katten.

   Verwijderen