Pagina's

woensdag 1 april 2015

Plus zeven

Na een doorverwijzing van het consultatiebureau kwamen we erachter dat de kleine man heel slecht ziet met één oog. Plus zeven en nog wat heeft hij. Zijn andere oog trekt de kar.

En dus zijn er allemaal metingen geweest en een doorverwijzing naar een speciale brillen- en lenzenzaak met een optometrist. Want de kleine man moet een lens.

Vandaag zijn we op afspraak geweest en ik ben zeer benieuwd wat het gaat worden. De kleine gup is vier en íemand (hij of ik...) moet die lens in en uit dat oogje zien te krijgen. De grote man zie ik het namelijk al helemaal niet doen met die grote handen.
En ik ben geen held met dit soort dingen.

De lenzenman denkt aan een lens voor 2 weken (dag en nacht), omdat je dan maar eens in de zoveel tijd met het geklooi zit. Maar daar mag je weer niet mee zwemmen (wat we in de zomer 'maar' 3 keer per week doen of zo... - we wonen vlak bij zee en praktisch aan een meer). Daarbij kom je op die manier nooit in een handigheid in het in en uit doen. Verder zie ik me al naar school racen vanuit m'n werk vanwege zand in het oog, maar dat is misschien doemdenkerij.

Als we het nu vergoed kunnen krijgen vanuit de zorgverzekeraar (wegens medische indicatie) dan zou dat een meevaller zijn in het geheel. En aardig consuminderig, want goedkoop zal dit geintje wel niet zijn.

Morgen krijg ik de offerte voor een half jaar lenzen.
Ik ben benieuwd...

Verder zit ik me af te vragen of je een kind van ruim vier aan kunt leren om zelf een lens in en uit te doen. Want dat heeft eigenlijk toch wel sterk mijn voorkeur

Wat denken jullie?


8 opmerkingen:

 1. Wat is de reden dat er gekozen word voor een lens? Dat lijkt mij een heel gedoe. Mijn zoontje van 4 draagt een bril. Buiten het poetsen om, kan hij geheel zelfstandig kiezen op welk moment het handig is Even zijn bril af te doen. Denk aan stoeien. Of slapen.Zwemmen en gymen doet hij met bril. Verder vielen de kosten ook goed mee. 180 euro en de 2e bril was gratis. Nogmaals uit service een gratis nieuw monuur gehad ook. Binnenkort mag hij weer naar de oogarts voor een meting en waarschijnlijk is hij dan ook toe aan nieuwe glazen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil j zoontje heel veel plezier wensen. Er zal namelijk een wereld voor hem open gaan. Voor ons was het zeer ontroerend toen mijn zoontje vogels zag. Gr blogaanmnbeen

   Verwijderen
  2. Ik vraag me af of het voor zoon een groot verschil gaat zijn... zijn andere oog is namelijk gewoon goed. Dat is ook het oog wat hij gebruikt.

   Wat fijn dat je zoontje opeens weer alles kon zien met bril. Dat herinner ik me van mezelf ook.

   Verwijderen
 2. Ik denk dat je zoontje het sneller leert dan je denkt, maar ik dacht ook meteen: geen bril? Met 1 glas op sterkte en 1 gewoon glas? Of is de correctie beter met een lens te regelen? Ik zie eigenlijk nooit kinderen met lenzen.....ehm, tja, dat zie je dan ook natuurlijk niet he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het verschil in sterkte tussen de twee ogen is te groot om het met een bril op te kunnen vangen. Iets met dat je met plus glazen dan een vervorming krijgt in het zicht en dan blijft hij waarschijnlijk slechts één oog gebruiken.

   Het ziekenhuis was er heel stellig in dat het een lens moest worden en geen bril.

   Verwijderen
  2. Nou, ik heb ook 1 glas met een heel sterk glas en een bijna gewoon glas. Ik kan je verzekeren dat je ten allen tijden echt twee ogen gebruikt hoor. ;) de hersenen drukken het slechte beeld wat weg maar dat wil niet zeggen dat je het andere oog niet gebruikt want met bril is het een wereld van verschil omdat je dan opeens veel beter diepte ziet.

   Verwijderen
  3. Ik was ook niet helemal volledig ;-)
   Het oog met slecht zicht is waarschijnlijk een zgn lui oog geworden.

   Verwijderen
 3. Very informative, keep posting such good articles, it really helps to know about things.

  BeantwoordenVerwijderen