Pagina's

donderdag 16 april 2015

Part-time

Wát een lekker weer gisteren! En wat ben ik dan blij dat ik maar drie daagjes werk en dus met zoon aan het water kan gaan zitten. Want ja ik ben zo'n bewust part-timend mens. Niet speciaal omdat ik nu moeder ben trouwens. In al die jaren dat ik werk heb ik twee keer gepoogd full-time te werken (is me twee keer een maand gelukt) en heb ik twee jaar 32 uur gewerkt. En toen was dat ook genoeg.

Maar weet je... je loopt (in mijn optiek) zoveel mis als je full-time werkt. Mooi weer, relaxt doordeweeks ergens heen kunnen waar het in het weekeinde druk is. Doordeweeks uitslapen. De tijd hebben om creatief te zijn, zelf te klussen of gewoon lui te zijn - zonder dat je je hoeft te haasten, omdat het weekeinde maar twee dagen duurt en je ook nog moet poeten, boodschappen doen enz. En het extra geld heb ik uiteindelijk niet nodig. Een auto is een auto, welke kleur of maat hij ook heeft en zo werkt dat voor veel dingen. De goedkopere (tweedehands) variant voldoet gewoonlijk prima. En dan zit ik dus liever op het strand dan dat ik extra werk voor een níeuwe bank.

En dus zat ik gisteren heel genoeglijk met zoon tussen een stel geulen gravende koters op een strandje. Zoon graafde niet. Die sprong van eiland naar eiland en kookte 'aardbeien' voor me en appeltaart.

Ik stak mijn voeten in het zand en keek naar alle actie.
Tussendoor werd er even snel gekookt en gewassen.


Wat doen jullie op zo'n prachtige zomerse dag?


8 opmerkingen:

 1. Hutten bouwen in de tuin en natuurlijk met water spelen. Leuk blog heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook lekker in de tuin zitten en genieten van het zonnetje, werk zelf helemaal niet
  ben thuis voor onze 4 kids, jammer dat veel mensen beetje min doet als je niet werkt... maar is niet anders, manlief kan niet parttime werken.. gr. anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach.... iedereen vind overal wel wat van. Ik weet zeker dat sommige moeders er ook wat van vinden dat ik werk. het is fijn dat we tegenwoordig de keuze hebben.

   Verwijderen
 3. Ik heb een beetje geschoven met mijn deadlines en ook nog ongeveer anderhalf uur heerlijk in het zonnetje gezeten! En gelijk heb je hoor, als het niet hoeft, waarom zou je dan vrijwillig van alles missen voor iets wat je niet nodig hebt en waar je blijkbaar ook niet specifiek behoefte aan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi omschreven. Ik heb inderdaad geen specifieke behoefte aan veel spullen. Wel aan vrije tijd ;-)

   Verwijderen
 4. Heerlijk toch, dat je dat tijd hebt om met en van zoon te genieten! Iedereen moet het voor zich weten maar ik denk ook dat het heel belangrijk is om tijd te hebben voor "het leven". Ik heb zelf altijd parttime gewerkt met veel plezier, maar ben sinds een aantal jaren thuis. Omdat ik me niet wilde aanpassen ben ik eruit gegooid en ik denk nu dat het één van mijn beste beslissingen ooit geweest is. Zelfs fulltime thuis verveel ik me geen moment en ik ben er erg gelukkig mee! En door het consuminderen lukt het financieel ook, dat scheelt uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen