Pagina's

zondag 1 maart 2015

Winter picknick

Als zoon en ik gaan wandelen, dan nemen we gewoonlijk wat te eten en te drinken mee. In de winter is dat een thermosfles thee (met wat zoethout en steranijs) en iets hartigs. Al vriest het dat het kraakt: wij zitten halverwege op een bankje met onze versnaperingen.

Gisteren gingen we wandelen met een vriendin met dochter. Ook zij moet op haar geld letten en dus stelde ik voor om halverwege de wandeling buiten wat te nuttigen. Ik nam boterhammen mee (zelfgebakken brood met roomboter en boerenkaas) en een thermosflesje thee. Zij had wat chocolade en een sapje voor de kinderen bij.

We zaten erg genoeglijk in de duinen, uit de wind, naast de strandtent.
De kinderen sjouwden wat rond en hingen tegen ons aan.

Het voelde bepaald niet als een bezuiniging, maar als een bijzonder goed alternatief.
Dit doen we zeker nog eens.

Nou alleen nog iets verzinnen hoe we warme chocolademelk met slagroom meekrijgen op onze wandeltochten... Iemand een idee? (met name voor de slagroom)

3 opmerkingen:

 1. 't Stikt (on)natuurlijk van de rommel maar op zo'n moment is een kant-en-klaar spuitbus een optie en ach je doet zoiets niet iedere dag ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geklopte slagroom in plastic bakje & lepel erbij.
  Of een spuitbus slagroom meenemen...
  Goed idee om ook in de winter te picknicken!

  groeten
  Roos


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan je warme chocolademelk niet meenemen in een thermoskan? En eventueel zo'n spuitbus slagroom mee nemen en ter plekke er op spuiten?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen