Pagina's

zaterdag 21 maart 2015

Winderig uitje met kroketten

Vandaag lunchten we met ons gezinnetje in Middelburg. Daar genoten we alledrie erg van. We aten dikke sneden brood met salade en kroketten in een boekhandel met eetgelegenheid. Het was een vast uitje voor de komst van zoon en het was erg leuk om daar nu met hem te zijn.
We werden herkend en hartelijk verwelkomt en dat was ook leuk.

Omdat we niet van die winkelaars zijn en het steeds regende togen we daarna weer richting huis.


Er waren echter zoveel zeilen van kitesurfers te zien boven de duinen, dat we toch even een tussenstop maakten bij het strand. Ik heb ze niet geteld, maar het waren er zeker meer dan 50. Misschien ging het aantal wel richting de honderd.

Het waaide flink en het water had zelfs de speeltuin overspoeld. Het schuim stond scheenhoog een paar meter breed te wezen.

Zoon vond het even eng met al die wind en de golven, maar trok snel bij toen hij het schuim zag.

We renden door het schuim en keken naar de kitesurfers, tot er een nieuwe bui dreigde.

We poetsten schoenen en broek nog een beetje schoon met behulp van een doekje en een plas en togen lekker uitgewaaid weer naar huis. Alwaar er verder gechillt werd. Want ook dat hoort voor ons bij uitwaaien. Vandaag betekende dit fijn overdag in bad en kijken 
naar zoon terwijl hij een treinbaan bouwde.

Wat is het leven soms zoet...


Later lazen we dat er vandaag een uitzonderlijk hoog springtij was en dat hordes mensen daar speciaal voor naar zee waren gekomen (waaronder dus kennelijk heel veel kitesurfers). Grappig dat wij dat springtij zonder enige voorkennis wel enthousiast mee hebben beleefd. Het was ook inderdaad een bizar hoge vloed.

Hoe zag jouw dag eruit?


6 opmerkingen:

 1. Een hele gewone zaterdag; 8 uur naar de garage - bandenwissel. Bovenverdieping poetsen (slaapkamers en badkamer) samen met man in de plaatselijke camper winkel een camper bekeken. Lunch gemaakt. Met (voor) mijn moeder een rolgordijn gekocht. Naar de Dorcas geweest. 3 wassen gedraaid. Gekookt en toen tv kijken. Best wel saai hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vaak zit tevredenheid in de dagelijkse dingen.
   Het kijken naar die camper klinkt erg leuk. Was het wat?

   Verwijderen
 2. In de ochtend rustig aan gedaan en een was aangezet en de boel een beetje recht getrokken.. Net voor de lunch naar Zaandam. We zijn op zoek naar een lounge set voor in de tuin en Y.us.k had aanbieding. Niet geslaagd maar wel lunchen bij ons favo tentje dat daar bijna naast zit. Terug naar huis. Boodschappen doen en opruimen. Spelletjes gedaan met dochter. Dutje van een half uurtje. Eten gemaakt (honing mosterd kip met gebakken aardappels en witlofsalade). Na het eten ruimt zoon af en gingen we naar mijn ouders die in hetzelfde dorp wonen. Daar koffie drinken kletsen en later een frisje met kaas en worst. Dochter keek naar Mees Kees op de planken. Later ging ze nog spelen met opa. Rond elf uur weer naar huis. Buurmeisje vierde haar 16e verjaardag met een discofeestje dus het was niet stil thuis maar het viel gelukkig mee. Rond middernacht was het afgelopen en gingen we naar bed.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt gezellig! Fijn dat het feestje meeviel qua herrie en tijdsduur.
   Ook fijn dat jullie kennelijk geinformeerd waren, dan kun je je plannen er op aanpassen.

   Verwijderen
 3. Ik las op nu.nl dat het springtij geweest was en dat er in Frankrijk 2 vissers door overleden waren. Ik wist daarvoor ook niet dat het springtij was!

  Ik heb gestreken en vanmiddag zijn we even naar een winkel in België geweest waar het heel erg druk was en hier in Nederland zijn we boodschappen bij AH wezen halen. Voor de rest heb ik niet zo veel gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij lazen ook 's avonds pas dat het springtij was. Kennelijk hangt dit samen met de zonsverduistering

  BeantwoordenVerwijderen