Pagina's

woensdag 4 maart 2015

Vuilniszakken vol...

Nu alle niet prettige kleding van ons in vuilniszakken zit, kan ik verder met de volgende items:
beddengoed, schoenen en de keukendoeken (als in theedoeken, handdoeken enzovoorts). Alles wat niet meer gedragen wordt, ik echt niet mooi / prettig vind, alles wat lelijk is geworden of versleten gáát.

Dit klinkt heel decadent, maar valt in de praktijk erg mee. Voor veel dingen is het ook echt wel tijd om te gaan. Zo nam ik een groot deel van mijn keukenhanddoeken mee van huis toen ik op mezelf ging wonen. Die dingen zijn dus al minstens 25 jaar oud - en echt versleten. De gaten vallen erin. Het is dus bepaald geen verspilling om daarvoor in de plaats een paar nieuwe keukenhanddoeken aan te schaffen - zij het minder dan dat ik er wegdeed.

Ik geniet namelijk erg van de ruimte die ik over hou in de kasten. In onze kledingkasten houden de man en ik allebei anderhalve plank over. Op de andere planken liggen kleine, overzichteljke stapeltjes. De kast met het keukengoed is 3/4 leger. Heerlijk!

Voor het eerst lijken we ook een opruim methode te hebben gevonden, waar mijn spullenverzamelende man zich in kan vinden. Ik heb simpelweg, zonder overleg, alles eruit gegooid wat naar mijn  mening versleten / te klein is of wat ik hem nooit zie dragen. Alles staat nog even in een (dichte) vuilniszak in de schuur, voor het geval hij echt iets mocht missen.

Nu dub ik alleen nog of ik de mooie spullen op marktplaats ga verkopen of niet.


Wat zijn jullie ervaringen met de werk - opbrengst verhouding van verkopen op marktplaats?

2 opmerkingen:

 1. Wisselend. Soms ben je druk bezig om iets te verkopen maar is de opbrengst eigenlijk te laag, maar goed ... het is altijd nog meer dan dat weggooien oplevert. Altijd proberen en vooral niet te snel opgeven. Ik heb ervaren dat overal wel kopers voor zijn. Staar je ook niet blind op MP, maar kijk voor boekenverkoop ook bij BOL en snuffel ook gerust rond bij ebay.

  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie.
   Ik peins nog even verder of ik het naar de kringloop breng of dat ik een aantal dingen probeer te verkopen.

   Verwijderen