Pagina's

zondag 29 maart 2015

Tijd kwijt

De uitvinder van de zomer en wintertijd mogen ze van mij de overgangen eens door laten maken met een kot vol kleine kinderen en een reguliere baan.

De hele dag was een beetje van slag, omdat het voor mijn gevoel steeds een uur eerder was dan op de klok en zoon ligt luid zingend in bed, wegens geen slaap.

Verder was het een goed dagje. Vriendin kwam langs met haar spring in het veld en we zetten beide kinders aan de rivierklei (nog met dank voor de eerdere tips). Uiteindelijk zaten we met zijn vieren te kleien, dus dat was wel grappig. En nog steeds 9 kilo klei te gaan. We staken eivormen uit en maakten wat eenden, slangen en een soort hondje.

We hebben ook nog een flinke wandeling gemaakt met de meute in de enige droge momenten. Wat een wind! De kinderen waaiden zowat omver en ik voelde me bijna een onverantwoordelijke ouder. 
We zijn ook maar één andere gek tegen gekomen die zich buiten waagde met dit weer. Al met al toch erg genoten. Zeker van de terugreis, met de wind mee. Hollend met een keihard lachend jongetje aan mijn hand. 

Met rode konen en verwaaide haren kwamen we weer thuis. En nu maar hopen dat er nog geslapen wordt zonder al teveel gespook.
Aan de lichaamsbeweging zal het in ieder geval niet liggen!


Pas jij je makkelijk aan aan de zomertijd?4 opmerkingen:

 1. Vandaag was de eerste keer voor ons dat de wintertijd / zomertijd een probleem was. Hier was het ritme echt totaal weg. Maar we vinden onze weg wel weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik merk het helemaal niet... Maar misschien is het anders als je kinderen uit hun ritme zijn, waardoor je zelf ook van slag raakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerlijk gezegd heb ik altijd al last van het geschuif met de tijd. Twee keer per jaar ben ik drie weken van slag qua tijd.

   Verwijderen
 3. Nee wij hebben er weinig last mee. Nu hebben we de afgelopen weken elke week 10 minuten eerder aan. Tafel gezeten. Zo. Verleg je in 3 weken al een half uur in tijds besef. Dit doen we ook met het bed ritueel. Nu gaan de kinderen 20 minuten later naar bed dan de normale bed tijd. En volgende week 10 minuten en daarna zijn we weer helemaal met het ritme mee. Werkt voor ons een stuk fijner.

  BeantwoordenVerwijderen