Pagina's

zaterdag 7 maart 2015

Stof en schimmelvlekken

Man nam zoon vanmorgen mee om een nieuw speeltje te kopen (voor de man) en ik had twee en een half uur het rijk alleen. Een rijkdom die goed besteed werd. 

Vorige week had ik de muur in de badkamer bewerkt met water en chloor, om de schimmelvlekken te verwijderen. Deze week werd de boel afgemaakt met een verse laag latex.

Na dit uurtje klussen bleef er nog voldoende tijd over om lui op de bank een boek te lezen, schoonzus te bellen en brood te halen. Wat een mens allemaal niet kan doen in twee en een half uur tijd...

De badkamer is weer stralend wit en dat is erg fijn. Ik zat me wel af te vragen of onze douche niet erg snel beschimmeld. Eens per half jaar / jaar moet er wel even geschrobt worden met wat bleekmiddel en eens per twee - drie jaar witten is zeker geen overbodige luxe. Terwijl de badkamer hier gewoonlijk echt goed gelucht wordt na het douchen.

Het is sowieso qua poetsen een bewerkelijke badkamer. Op de één of andere manier is het de stoffigste ruimte in ons huis. De vloer wordt zo'n drie keer per week (!) gepoetst en dan ziet het doekje zwart van het stof, alsof het een maand niet gebeurd is.

Heb jij snel last van schimmel in de badkamer?
2 opmerkingen:

 1. Ondanks mechanische ventilatie EN een altijd iets openstaand raampje, moet 'k ook minimaal eens in het half jaar de schimmel weg poetsen, helaas nog geen andere oplossing gevonden dan de HG.
  Of, bedenk 'k nu, de familie verbieden te gaan douchen :) da's ook zowat
  groet en sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schimmel, eens per jaar preventief alle voegen en kitranden, met een schimmelreiniger. Verder eens per vijf jaar lekker frisse kit erin.
  De badkamer als stoffigste ruimte in huis. Ja logisch. Het grootste deel van het stof in huis is huid. Mensen kleden zich uit en aan in de badkamer, ontkleden zich deels om naar de wc te gaan. Douchen zich en drogen zich af, hangen d ehanddoek te drogen die de huidcellen dan weer laten vallen als ze droog zijn. Even je haren kammen.
  De kachel lekker hoog..
  Om de dag even zuigen en de vloer nat afnemen.
  Hier staat het raam 24 uur per dag open, de kachel staat op vorstvrij, bij min vijf of lager gaat het raam dicht.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen