Pagina's

zaterdag 14 maart 2015

picknick bij guur weer

Ik ben officieel een trendsetter (in het heel klein). Vriendin vroeg me mee naar de speeltuin met de koters en bleek daar een hele picknick mee naar toe te hebben genomen.

We waren de enige die het erop waagden buiten te picknicken met die gure wind. En toch had het wel wat. Daarna nog een poos buiten gebleven. De kinders hadden het niet koud, maar wij sloegen toch aan het bibberen na een poosje. De conclusie was dat we simpelweg (net als de kinderen) meer moesten bewegen.

Dus renden we wat, wandelden we langs het Veerse meer en deden en passant nog een beetje aan natuurkunde.

Heel grappig: ik pakte na elkaar een stuk hout, een schelp en een steen en vroeg de kinders of het zou drijven of zinken. De antwoorden klopten lang niet altijd - ook niet bij de zeven jarigen... Wederom vroeg ik me af wat ze nou toch onderwijzen op die scholen - maar goed...
Ook leuk om dan de schelp om te draaien en de vraag nog eens te stellen voor je 'm voorzichtig op het water legt.

De kinders vonden het vervolgens een leuk plan om van alles (stenen, hout, schelpen) in het water te gooien. En zo werd het een actief, genoeglijk, educatief en bepaald consuminderig middagje. Zoon sleepte nog een rugzakje scheermesjes (soort schelpen) mee naar huis voor in zijn keukentje.

Thuis aten we zelfgesneden patatten met een tartaartje. Inmiddels staat de kachel op standje warm en is er een 'duits' likeurtje voor me ingeschonken. Het was een fijne dag zo.


Wat deed jij vandaag met dit gure weer?

3 opmerkingen:

 1. Op mijn metertje in de tuin was het gisteren 2 graden toen ik om half elf naar de kapper ging. Geen weer voor ons om buiten te gaan picknicken. Ook in de speeltuin was het de hele dag uitgestorven.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ...ik wandelde van Westerbork naar Elp, ongeveer 15 kilometer. Lekker fris!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb lekker binnen zitten werken. Ik vind het als een erg leuk uitje klinken!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen