Pagina's

vrijdag 20 maart 2015

Opgeruimd staat netjes

De spullen stapelen zich langzamerhand op in de garage en ik zit nog steeds te twijfelen of ik de boel op marktplaats ga zetten.

Het is zoveel!

En hoe meer ik aan het ruimen ben, hoe meer dingen ik zie die wegkunnen. Niet alles gaat ook weg, omdat ik niet de enige ben die hier woont en de man is erg van het bewaren (gelukkig wel iets minder geworden met de jaren).

Oude fietsen, de pastamachine (de man is tegen), kleding, een lelijke winterjas met kapotte rits, stookhout (zonder aanwezige houtkachel...), Tuinplanten die ik eigenlijk heel lelijk vind enzovoorts.
Overal liggen er spullen die totaal niets toevoegen en geen glimpje van vreugde schenken. Eerder het tegenovergestelde. Sommige dingen herinneren me aan klusjes die ik ooit wilde doen, maar nooit deed en zorgen voor schuldgevoel.

En dus gaan steeds meer dingen in vuilniszakken om weg te geven / te verkopen of rechtstreeks in de kliko.

Marie Kondo zet hier heel wat in beweging en dat zonder ooit haar boek te hebben gelezen...

Het leuke is, dat het hier niet alleen leger wordt, maar ook een stuk opgeruimder. Want minder spullen betekent meer plek om alles goed neer te zetten. Daarbij is Kondo er een groot voorstander van om een kast in één keer leeg te halen en alleen terug te zetten wat je wilt houden. Dat maakt dat de kasten ook gelijk weer eens gepoetst worden aan de binnenzijde en de indeling hier en daar gewijzigd wordt. Mogelijk wordt ik ooit nog eens zoiemand die altijd alles gelijk kan vinden.


Kun jij altijd alles gelijk vinden?

4 opmerkingen:

 1. Het gebeurt me wel eens dat ik tijdens het opruimen dingen tegenkom waar ik het bestaan niet meer van wist. Die zijn dan in een kast beland en ben ik dan totaal vergeten.

  Ik breng altijd veel naar de kringloop toe als ik opruim. Nog bruikbare dingen dan natuurlijk, want rommel kan net zo goed gelijk weggegooid worden.
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hm... als ik binnen nu en twee weken de boel niet op marktplaats zet, dan gaat het ook naar de kringloop. De echte rommel gaat ook hier gelijk de kliko in.

   Verwijderen
 2. Ik kan volgens mij alles binnen een minuut pakken. Ook dez schroevendraaier of het klemmetje voor de campingpannen, haringen, de cd van twice of et garantiebewijs van de vaatwasser.
  Een vriendin verbaasd zich altijd over mijn kasten. Ze zijn schoon, opgeruimd en halfleeg. Dat wil zeggen, ergens in het afgelopen jaar zijn ze vanbinnen gelapt, er staan niet meer spullen dan een laag op een plank en je hoeft niet de helft van de spullen van de vloer te rapen als je een kast opendoet.
  Zij gooit alles in een kast en verklaard het huis dan opgeruimd. Vond ik bij de verhuizing dus een klokhuis in een kast..eens per maand doe ik alle kasten in een ruimte, elke maand een andere ruimte en ik ga in een jaar alles bij langs. Er zijn kamers met een inbouwkast waar enkel planken en een roede in zitten.. Dat zijn heerlijke maanden, deur open stofzuiger over de grond, plumeau achting ding langs de muren, houtwerk nat afnemen, deur lappen en kastje weer dicht. En een logee kan er lekker de tas indoen. Ligt er een set handdoeken, een maskertje, een extra deken die ik in de kast leg de dag van aankomst.
  Als kind lag alles zes hoog op de vloer.. Dus ik roep altijd er is hoop!

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw.... ooit hoop ik dat mijn kasten er ook zo uitzien.

   We zijn wel redelijk op weg trouwens, maar met drie rommelkonten in huis blijft het lastig om de kasten opgeruimd te houden. Het hebben van minder spullen helpt wel.

   Verwijderen