Pagina's

donderdag 5 maart 2015

Kleding om van te houden

Met al die kleding die ging (en die we toch al niet droegen trouwens), is het duidelijk dat er wel wat aangeschaft dient te worden. Dan natuurlijk wel iets wat ik echt mooi vind, anders kan er over 2 maanden weer allemaal kleding weg en dat schiet natuurlijk niet op (en gaan we ook niet doen).

Nou is het lastige, dat ik ten eerste al niet van winkelen hou en ten tweede dat ik even geen kans zie om te winkelen zonder zoon. En met zoon... tja....
Hoewel winkelen op internet voor veel dingen handig is, vind ik het lastig om kleding op internet te kopen. Je kunt de stof niet voelen en niet passen voordat je het koopt.

Met kleding is het zo, dat mijn beste (hoewel vaak niet goedkope) aanschaffen, kleding is waar ik verliefd op werd. Ik heb het niet snel (want nogal kritisch op materiaal, prijs, lekker zitten, echt goed staan én bij mij passen), maar als ik voor iets val dan is het liefde van lange duur. Zo is er een sjaal die ik al drie jaar bijna onafgebroken draag. In de winter als sjaal en in de zomer als omslagdoek.
En zo is het eigenlijk met de meeste kledingstukken die ik nu in mijn kast heb liggen. Alleen met broeken is er kennelijk weinig liefde. Wel voor jurken, maar die draag ik om onduidelijke redenen dan weer zelden.

Nu kocht ik noodgedwongen een en ander via het www. Of het me is gelukt om kleding te kopen waar ik echt van houd, dat gaan we zien.


Hoe kritisch ben jij bij de aankoop van nieuwe spullen?
En voor welke kledingstukken ben je echt gevallen?

3 opmerkingen:

 1. Ik koop het niet via internet om dezelfde reden. Ik heb op een gegeven moment besloten jurken te gaan dragen en geen broeken meer. Dat went dan heel snel. Gewoon doen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kleding kopen via internet is inderdaad best lastig. Boeken trouwens ook. Ook die houd ik graag eerst in mijn hand. Maar van Laura Ashley rokken weet ik hoe ze vallen en die koop ik graag tweedehands op eBay.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hetzelfde, ook met schoenen trouwens. Ik heb twee favoriete merken, 1 voor kleding en 1 voor schoenen. Van de schoenen weet ik eigenlijk wel dat mijn maat altijd past, maar toch he...moet ik ze eerst even zien en voelen. Mijn favoriete kledingmerk is een lastige aangezien ze in de winkel in onze stad nooit de hele collectie hebben. Dus dan zie ik iets online, hebben ze het hier weer niet. Maar bestellen durf ik dan weer niet zo snel want niet alles staat me, en ik wil zeker zijn van mijn aankoop. Lastig, lastig......

  BeantwoordenVerwijderen