Pagina's

maandag 9 maart 2015

consumineren met mooi weer

Gisteren kwam broer met zijn gezin op bezoek. De afspraak was gemaakt toen het nog echt druilweer was en toen hadden we bedacht dat we hier in de buurt een binnenspeeltuin op zouden zoeken vanwege het hoge energiegehalte van onze kinderen.

Met het mooie weer van gisteren hebben we de plannen omgegooid naar een middag in de eigen tuin. En wat hebben we genoten in onze windvrije tuin. We hebben heel de middag zonder jas buiten gezeten en zelfs buiten kunnen lunchen. Je zou er bijna lui van worden...

Ook leuk was het dat de kinderen zich fantastisch hebben vermaakt. Zoon heeft niet zo heel veel speelgoed beneden staan, omdat ik alleen dat laat staan waar hij mee speelt. En kennelijk was dat precies waar de andere 3 kinderen 3-7 jaar) ook graag mee speelden. En zelfs die van 11 vond het leuk trouwens.

Binnen waren de oude typemachine en het minimarktkraampje in combinatie met de kassa een hit (wat is dat toch dat kinderen zich halverwege het bezoek graag afzonderen van de volwassenen...?).
Ik ging halverwege even kijken omdat het zo stil was... waren ze allemaal ontzettend heel geconcentreerd aan het spelen.

Buiten werd er fanatiek gespeeld met de trampoline, buitenkeukentje, schoolbord (schilderen met water) en de bak die ik vulde met water. Het grote speelgoed bracht ik met tussenpozen in, met dan na een poosje eventueel nog een twist (water, ijsklontjes).

Qua energieverbruik zat het kennelijk ook wel goed, want de halve kinderschare van broer was op de terugweg in slaap gevallen.


Mijn stelling: mooi weer maakt het makkelijker om te consuminderen.


4 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat de kinderen zo lekker zaten te spelen. En ik denk zeker dat je door mooi weer makkelijker consumindert. Behalve natuurlijk als je op een terrasje gaat zitten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja terrasjes (en ijsjes) zijn een complicerende factor...

   Verwijderen
 2. Klopt hoor! De was kan weer lekker buiten, hoewel ik die anders ook wel binnen voor de kachel hang. En de kachel kan dus weer uit, ook dat scheelt. Ik heb hem op een programma dat hij automatisch aan gaat, maar heb hem net alweer uitgezet. Ook met de knop, dus geen sluipverbruik. Maar weer een beetje wennen! Verder is het natuurlijk langer licht, dus hoeven de lampen zelf minder aan. En ik merk ook dat als ik veel buiten ben, ik soms ook behoorlijk vroeg in slaap kan vallen. Dat scheelt ook weer mooi in het energieverbruik!

  BeantwoordenVerwijderen