Pagina's

dinsdag 3 februari 2015

Van mij!

De man gebruikt gereedschap voor zijn werk als zelfstandige. We komen dus om in het gereedschap als we niet uitkijken.

Het is alleen jammer dat de schroevendraaier altijd 'net' in de werkplaats ligt en het 3 mm boortje helaas is gebroken bij de laatste klus, alle bitjes mee zijn met de huidige klus en het 8 mm steenboortje onvindbaar is.

En dus wil ik een eigen gereedschapsset. De grote dingen had ik al (boormachine, hamer enz - deze vrouw klustte altijd al zelf)
Ik wil heel hebberig een eigen gereedschapskoffer waar alles in past. Netjes geordend, altijd aanwezig en helemaal van mij. En dan met een groot slot op die koffer.

Want anders zijn die boortjes natuurlijk toch weer net weg als ik niet uitkijk!

Een eigen boortjes- en bitjesset is al besteld bij een andere aanschaf. Ze kostten me uiteindelijk slechts 3 euro, omdat de verzendkosten (á 6,95) eraf gingen bij bestellingen boven de 25 euro.
Ik heb ze nog niet in huis, maar ben nu al erg content met mijn aanschaf. Nooit meer boortjes en schroevendraaiers zoeken, hoera!

Misschien moet ik ze maar tussen m'n ondergoed verstoppen tot ik m'n koffer met slot heb...


Wat heb jij in huis aan gereedschap?

6 opmerkingen:

 1. Ja en vriend heeft alles dubbel want je zal middenin een klus maar zonder iets komen te zitten en het is alleen voor doe-het-zelven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben ook alles dubbel (of vijfdubbel), maar toch ligt de schroevendraaier nooit voor het grijpen...

   Verwijderen
 2. Ja, (goed) gereedschap hebben is zo fijn! Ik moet eigenlijk alles netjes in de schuur opruimen, maar vind het ook fijn om dingen in de buurt te hebben, dus heb ook een paar bakken in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben een alleenstaande vrouw en heb een goedgevulde gereeds schapskist ,net als een goede boormachine en schuurmachine , kleine klusjes doe ik zelf en bovendien is het handig dat als er iets kapot is en er onverwacht iemand langskomt die het wel maken kan ,maar op dat moment niet zijn gereedschap mee heeft. kreeg vorig jaar nog wel een aparte reactie bij de bouwmarkt toen ik vragen stelde over de gebruiksmogelijkheden van de boor die ik kopen wou, ja zei de cassiere je wilt natuurlijk wel de goeie geven huh? nee hoor hij is gewoon voor mezelf , wel vreemd dat de meeste mensen er nog steeds van uitgaan dat vrouwen niet zelf kunnen klussen en dus om kunnen gaan met electrisch gereedschap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een aparte reactie ja..
   Ik kreeg ooit bij de aanschaf van enkele meters pvcpijp voor electriciteit de zogenaamd grappige vraag of ik ging hoelahoepen... (van een andere klant). Gelukkig zijn niet alle mensen zo simpel.

   Verwijderen
 4. Fijn zo'n goedgevulde gereedschapskist!

  BeantwoordenVerwijderen