Pagina's

vrijdag 6 februari 2015

Sjezen naar school

Gisteren zat ik me te bedenken dat het een dure hobby is om zoon een dorp verderop op school te hebben. Want ja... ik ben zo'n ouder die het kind met de auto naar school brengt.

De school is slechts zo'n 2 kilometer verderop, maar toch ontkom ik tot nu toe niet aan die auto: 's morgens moet ik gelijk door naar het werk en de korte pauze  (officieel een uur, in de realiteit 45 minuten) tussen de middag zorgt ervoor dat we ons nogal moeten haasten om weer op tijd op school te zijn.

Ik bedacht me dat we per schooldag 2 keer 'erlangs' rijden en 2 keer op en neer rijden naar school... Dat zijn 6 ritjes van 2 km - oftewel 12 km per schooldag Katsjing.... dat tikt aan.
Niet bepaald consuminderig!

Ga jij op de fiets naar school / werk?

10 opmerkingen:

 1. Ik ben bewust van school gewisseld om voortaan de kinderen lopend naar school te kunnen brengen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij moeten straks wel, want we hebben geen auto ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hebben dit huis onder andere gekocht omdat het vlak bij school was (we kijken erop). Helaas is de school gesloten in verband met te weinig leerlingen.
  De enige scholen die er zijn liggen op minimaal 2 km afstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik breng zoon lopend naar school en de BSO. Ik ga wel naar mijn werk met de auto of openbaar vervoer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij twijfelen nog tussen twee basisscholen. Degene met de meeste voorkeur is net iets verder weg, maar gelukkig nog goed te doen op de fiets, nog geen twee kilometer, daardoor hoef ik niet door naar het werk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De jongens zitten in Utrecht op school, dat is krap 8 km fietsen. Ik fiets bijna elke dag met ze, ze blijven wel over. Enige uitzonderingen: bij verjaardag Dan zijn de tractaties meestal niet op de fiets mee te nomen, en bij gladheid fiets ik niet, Dan verkramp ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga altijd met de bakfiets. Manlief heeft de auto mee en ik heb geen rijbewijs. Geen of geen weer, gewoon fietsen!
  Is je werk te ver weg om te fietsen? De praktijk leert hier dat met de fiets sneller is dan met de auto. Ik fiets ook ong. 2 kilometer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mijn werk is 18 km van huis. Wat mij betreft is dat te ver weg om te fietsen. Zeker nu de man zo druk is en ik thuis alles draaiende hou. Dan zit ik ook simpelweg niet te wachten op 2 uur uitputtend fietsen (want route zonder beschutting en het waait hier altijd)

   Verwijderen
 8. Toen mijn kids op de basisschool zaten heb ik ze vrijwel altijd met de auto gebracht en gehaald. De school is 8 km hier vandaan! Tussen de middag bleven ze altijd over, maar ik reed wel altijd 80km in de week en als ze bij vriendjes gingen spelen of vriendjes kwamen hier, dan waren het meer kilometers. Toen mijn kinderen ouder waren fietsten ze regelmatig naar school en dat gaf mij een beetje meer vrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je zou kunnen kijken of het goedkoper is om hem over te laten blijven op school of misschien twee dagen in de week? Ik weet niet hoe oud hij is?

  BeantwoordenVerwijderen