Pagina's

maandag 23 februari 2015

Onzeker

Af en toe wordt ik een beetje onzeker als ouder. En dan heb ik het niet alleen over of je het opvoeden nou goed aanpakt, maar ook over eetgewoonten. Wij aten altijd al best gezond, zonder veel koek of snoep en dan doen we met zoon nog steeds.

We hebben geen snoeppot en koekjes / gebak eten we af en toe als we uit zijn, of in het weekeinde als we wat gebakken hebben.

Drinken is maximaal 1 maal daags een glaasje groentensap en max 1 maal daags een glaasje sap (appelsap of verse sinaasappelsap) en verder is er de keuze tussen water of thee. Wat zoon prima vindt trouwens. Soms bestelt hij uit zichzelf ook thee als we uit zijn. Heel schattig vind ik dat.

De tussendoortjes zijn meestal fruit of iets hartigs (noten, pinda's, cracker met hartig enz) met soms een ijsje, zakje chips of een pannenkoek van de dag ervoor. Als zoon zijn voeding vergelijk met wat andere kinderen weghappen, dan eet hij erg gezond.

Ik ging me bijna afvragen of we niet overdrijven. Tot ik het foldertje van het consultatiebureau meekreeg over gezonde voeding voor je kind. Alles wat erin staat doen we gewoon. Dus niks te extreem, maar gewoon gezond.


Zijn we ook eens volgens het boekje.


4 opmerkingen:

 1. Ik vind dit heel goed klinken Bespaarzuinig! Volgens mij doe je dit perfect!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt gewoon gezond. Ik denk dat mensen er niet te angstvallig mee bezig moeten zijn maar gewoon lekker doen wat goed voelt. Een ander doet het toch ook altijd op zijn eigen manier. En als dit bij jullie past, gewoon lekker zo doorgaan toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig. En al helemaal omdat je zoon niet moppert. Fijn, dat hij leert dat lekkers iets is voor als extra, niet als standaard maagvulling.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is toch goed zo? Hier krijgen ze elke dag wel een snoepje of zo. Maar sinds ikzelf gestopt ben met snoepen, juni vorig jaar, is er nog maar bitterweinig in huis. Dit is vanzelf gegroeid zo en ik laat het ook zo.

  BeantwoordenVerwijderen