Pagina's

woensdag 4 februari 2015

Ontrommelen

Ondanks dat het hier druk genoeg is, lukt het de laatste weken goed om elke avond een kwartiertje te 'ontrommelen'. Daarmee bedoel ik het opruimen van plekken die in de dagelijkse opruimsessies worden overgeslagen, zoals keukenkastjes, boekenplanken, kledinglades enzovoorts.

Zodra zoon slaapt sluip ik naar beneden, zet de kookwekker op een kwartier en ga aan de slag. Deze week is de keuken aan de beurt. Alle zooi bovenop de keukenkastjes is al weg. Er staan alleen nog 3 dingen die giftig zijn voor kinderen en die ik dus echt buiten het bereik van zoon wil houden (vaatwastabletten, wasmiddel en allesreiniger). De rest staat netjes weer ergens in een kast, of ligt in de kliko.

Morgen pak ik het kastje met broodbeleg en mokken aan. En dan is er nog een ander kastje die ook dringend wat actie en een poetsdoek nodig heeft. Met zoon zijn grijpgrage handjes liggen de hoge kasten steeds vol. Deels omdat er meer hoog moet liggen, dan er eigenlijk plek voor is. Deels omdat ik spullen vaker even ergens in een kast prop om ze maar even kwijt te zijn.

Rommelige kasten zijn het gevolg.

Toch geven al die kwartiertjes best veel resultaat.
Nou alleen nog afleren om dingen 'even' ergens neer te leggen.

Zou het hier ooit echt netjes worden vraag ik me af.

Is jouw huis netjes?
Wat zijn je beste tips?7 opmerkingen:

 1. Misschien zoon toch eens afleren om kasten open te doen die niet van hem zijn.
  Hij mag alleen zelf aan zijn eigen spullen zitten en niet aan de jouwe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Mja... kleuters kunnen zich vaak slecht aan regels houden als je niet in het zicht bent (dat hoort kennelijk bij hun ontwikkelingsfase). Etenswaren zijn voor hem te moeilijk om vanaf te blijven als hij er zo bij kan. En ik loop wel eens naar boven / buiten / wc..

   Om onnodige irritatie te voorkomen staan die dingen hoog.

   Verwijderen
 2. kinderen willen graag helpen (als ze klein zijn :-)) Ik had een la in de keuken met alleen maar onbreekbaar spul, daar mochten zei mee spelen.En dat werkte goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn huis is opgeruimd. Sinds zoonlief een jaar of 9 was. Daarvoor was had hij net zo actief als ik, en hield ik net n soort acceptabel huis in stand. Heel herkenbaar, je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te horen dat het makkelijker wordt met een ouder kind :)

   Verwijderen