Pagina's

woensdag 18 februari 2015

Ontrommelen en consuminderen

Voor mij horen ontrommelen (declutteren op z'n Engels) en consuminderen bij elkaar.

Soms vergeet ik dat er een link is, maar zodra ik met het ene aan de slag ga, krijgt het andere onderwerp ook weer een zwengel.

Vanavond ruimde ik mijn kruidenlade op. Daar liggen alle kruiden die niet belangrijk genoeg zijn om in het kruidenkastje te staan. Ik bewaar er ook de reservehoeveelheden voor kruiden die heel hard gaan, of bijna op zijn.

Bij het uitmesten vond ik er een paar zeer nuttige zaken zoals citroenzuur (geen idee waar je het verder voor gebruikt, maar de waterkoker is weer ontkalkt en ook de wc pot ziet er beter uit) en ook een paar dingen die echt weg mogen:
- Een zakje tzatzikipoeder - keihard en nooit gebruikt, want ik kook nooit met kant en klaar kruidenmengsels (anders dan kerrie of zo)
- Gedroogde pepertjes (nooit gegeten en gaan we ook niet doen)
- Een reservepotje kruidnagels - met die vier kruidnagels die ik per jaar gebruik niet echt nodig.
- Een zak brandnetelblad (had de man ooit voor mij gekocht samen met het tzadzikipoeder voor...?)
- 400 gram fenegriekzaad (echt geen idee wat het idee achter die aanschaf was...)

Dusss... als iemand in Zeeland woont en zeer dringend verlegen zit om 4 ons fenegriekzaad of een zakje gedroogd brandnetelblad: je mag het hebben.

Ik weet weer even dat ik voor de volgende aankoop goed na moet denken of we het wel echt gaan gebruiken.


Wat deed jij het afgelopen half jaar ongeopend weg?

6 opmerkingen:

 1. ...het klinkt misschien ongeloofwaardig maar ik heb werkelijk niks ongeopend weggegooid. Wel een paar rode pepers die ik op zolder te drogen hing en die in de loop van het jaar gingen schimmelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, heel veel gepersonaliseerde reclame.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja die gaat hier ook ngeopend weg :-)
   Hoewel we er een stuk minder van krijgen, sinds ik alle reclame naliep en de boel opzei. Sommige dingen moest ik een paar keer opzeggen en adere dingen zijn niet opzegbaar (dat stomme anwb-blad krijg ik nog steeds...) maar het meeste is inmiddels gestopt.

   Verwijderen
 3. Je brengt me op ideeën. Ik heb denk ik ooit in die twee jaar dat mijn vriend en ik samenwonen het kruidenmandje opgeruimd en kijk er nooit meer naar om. Het staat me ook niet in de weg dus dat is vast de reden. Ik schaam me om te zeggen dat ik weleens iets ongeopend weg heb gegooid maar ik neem het nu mee naar mijn werk en dat geeft een goed gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een blikje tomatensoep dat in een C1000 boodschappenpakket zat.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen