Pagina's

vrijdag 20 februari 2015

Lekker veel

Het hele huishouden hier houdt niet van kleine beetjes. Wij kopen geen halve pondjes koffie of onsjes amandelschaafsel. Nee.... hier gaan veel dingen gelijk per kilo of soms een kilo of tien (kattenbrokjes en meel).

'Lekker veel!' zegt de kleine man dan en kijkt er erg tevreden bij, net als zijn ouders.

Zo kocht ik een poosje terug 10 kilo klei voor 10 euro. Er waren ook kleine pakjes klei, maar die waren in verhouding zoveel duurder, dat ik die 10 kilo wel zag zitten. De grote man sleepte de zak de rest van de stad door en lachte me een beetje uit. De kleine man kon zich wel vinden in de aankoop.

Inmiddels staat de klei een paar maanden in de garage en is er nog maar weinig mee gekleid. ik ben gewoon niet zo'n kleier. Want wat máák je er dan mee? Nou ja... gisteren staken we vormpjes uit met koekjesstekers. Ik maakte een serie hartjes met een gaatje erin om ze op te kunnen hangen. Zoon maakte maantjes, zonnetjes en een beer. En dan zien we wel of we het ook op kunnen hangen.

Daarna belde ik schoonzus om te vragen of zij ook een homp klei wil. Vriendin wil misschien ook nog wel een homp om met dochter te kleien. Zij blij en ik blijf nog steeds achter met een goede voorraad klei.


Iemand nog leuke ideeën voor de klei? (niet te moeilijk - ik ben geen freubelaar en zoon is 4)5 opmerkingen:

 1. Wat voor klei is het? Rivierklei of iets dergelijks?? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja volgens mij is het rivierklei. Het spul is bruin (en droogt lichtbruin op)

   Verwijderen
  2. Heerlijke klei vind ik dat ;) Ik heb een minor creatieve hulpverlening gevolgd en daar moesten we met die klei werken. Kan je lekker je frustraties op botvieren ;) Misschien zoiets? :)

   Verwijderen
 2. Tik het woord " klei" eens in op Pinterest. Hier vind je enorm veel leuke "klei ideeen" veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat suf, dat ik daar zelf niet aan gedacht heb...
  Ik ga gelijk kijken. Dank je!

  BeantwoordenVerwijderen