Pagina's

maandag 2 februari 2015

Klusuurtje

Het klussen is er het laatste jaar aardig bij ingeschoten. En dus liggen er overal van die kleine klusjes die ooit nog eens moeten gebeuren. En dat irriteert me dagelijks. Daarbij horen een geordende geest en een opgeruimd, functionerend huis voor mij bij elkaar. En met die twee eenheid is het weer makkelijker om te consuminderen.

Daarom heb ik vorige week met mezelf afgesproken dat er op zaterdag 1 uur geklust wordt. Een uurtje per week is niks, maar 52 uur per jaar (of wat minder) tikt aardig aan.

Vorige week heb ik het rolluik van zoon gerepareerd, deze week was de gordijnrails in de woonkamer aan de beurt. Ik dacht even 1 schroefje aan te moeten draaien, maar helaas... De rails zat zo in het gipsplaat geschroefd en hing in zijn geheel niet meer zo stevig.

Dus het geheel eraf geschroefd, gaten geboord, gipsplaatpluggen erin getikt en de boel weer vastgeschroefd. Het geheel hangt weer mooi op zijn plek en nu echt stevig.

Ik ben alvast aan het bedenken wat voor klusje ik komende zaterdag wil doen.


Heb jij nog klusjes die al een poosje liggen te wachten op actie?
Zo ja, wat zoal?

6 opmerkingen:

 1. Wat slim om elke keer een uurtje bezig te zijn, dan lijkt het ook niet zo'n hele onderneming! Wij hebben inderdaad ook nog wel wat kleine klusjes liggen, misschien moeten we dit systeem binnenkort ook maar invoeren....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. genoeg klusjes, maar weet zelf vaak niet hoe het aan te pakken, zeker niet met kinderen om me heen.. t pad voor de voordeur is weer enorm verzakt.. dus er moet extra zand onder.. kom er bijna niet meer in of uit met de wandelwagen.. vooral niet met de duowagen :( aan de achterkant verzakt het ook weer, waardoor de steentjes die tegen de achterdeur aan staan, scheef zijn gaan staan, die moeten weer even recht voordat het mooi weer wordt en de kinderen er anders steeds over struikelen.. er zitten een paar plintjes los.. de platte, lage plintjes zou ik misschien gewoon kunnen lijmen, maar de hoge? geen idee ? behang van zoontjes kamer wat hij had losgetrokken hebben we weer netjes vastgelijmd :) je ziet t scheurtje wel, maar het hangt niet meer als grote flap los.. ;) dochter heeft ook behang gepulkt.. maar dat laten we even zo.. haar probleem ;) en er zijn vast nog wel meer kleine klusjes. moet er eens een mooie lijst vna maken, is voor man ook makkelijker als hij weer eens vraagt aan mij of hij nog wat kan doen.. gewoon op t lijstje kijken en afstrepen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met kleine kinderen is het lastig klusjes doen inderdaad. Toch probeer ik wel te klussen als zoon wakker is. Wel simpele, ongevaarlijke klusjes van maximaal 1 uur. Anders is het niet leuk meer. Die verzakte tegels zijn lastige (zware) klussen.

   Succes met je kluslijst!

   Verwijderen
 3. Nu niet meer. Ik heb net het hele weekend flink aangepakt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn als dat zo achter elkaar kan. Geniet ervan.,

   Verwijderen
 4. Hmm ja kleine klusjes kunnen in een uur. Maar de kleine klusjes zijn op. Dit in combinatie met dertien van de veertien dagen werken, boodschappen en huishouden lijdt ertoe dat hier in huis al maanden niets gebeurt. Want een andere vloer leggen, gaat nie tin een uurtje, zelfs niet in twee. En zie het niet zitten om drie maanden over de vloer te doen.
  Binnenkort zijn we vier hele dagen samen vrij. Op de lijst staan de sloop van alle losse zooi op zolder. Een hele dag ritjes naar de vuilnisbelt. Een dag slopen in de tuin. Het leggen van de vloer inclusief plintjes op alle slaapkamers. En het aflakken van de zoldertrap.
  Op klusdagen staan we voor zeven uur klaar. Meestal halen we tegen negen uur pizza en dan zijn we klaar.
  Ons gereedschap gaat zelden van huis. En ik ruim het altijd weer op waar het hoort. Niets zo vervelend als de tijd die het kost om dingen die weg zijn te vervangen als je middenin een klus zit.
  Misschien kun je alles in roze verf dopen? Dan is het duidelijk geen mannengereedschap.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen