Pagina's

zondag 1 februari 2015

Beter een vogel op je hand,

dan naar een museum

Vandaag maakte ik een uitje met zoon naar Utropia in Middelburg. Een soort dierentuintje met vooral tropische vogels, koikarpers en wat schildpadden. Het is niet heel groot, of heel spannend, maar voor kleuters echt helemaal geweldig. De meeste ara's en kakatoes en wat al niet zitten in kooien, met daarnaast een paar vrij rondvliegende vogels. Er worden ook tropische vogels opgevangen.

Wat het fantastisch maakt is dat je de koikarpers en de Lori's (een kleine papegaaiensoort)  uit de hand kunt voeren. We kochten in totaal 2 bakjes visvoer en 2 bakjes nektar en waren daar een aardig poosje zoet mee. De bakjes kostten 20 cent per stuk, wat in mijn ogen een aimabel prijsje is.

Daarnaast was er nog een bassin met doktervisjes, die we aan onze handen hebben laten kriebelen.

We waren 13 euro kwijt aan entree voor ons tweetjes, daarnaast dronken we nog wat (tegen normale prijzen) en gaven we 80 cent uit aan voer. In vergelijking met andere musea / attractieparken vond ik het schappelijk geprijst. Zeker voor de lol die zoon eruit haalde. Veel musea / educatieve dingen zijn voor vierjarigen namelijk helemaal niet zo (lang) interessant, maar er wordt wel dezelfde entreeprijs gevraagd als voor een 12 jarige.

Heel jammer vind ik zelf. Het weerhoud me er namelijk van om met zoon naar musea te gaan. Want tja... voor 24-30 euro met zijn tweetjes ga ik niet ergens 30-45 minuten naar binnen.

Ach en misschien moet ik het ook gewoon niet willen op zoon zijn leeftijd. Dit uitje deed hem in ieder geval meer plezier dan een museum en hij heeft voor het eerst levende vissen van dichtbij gezien / geaaid en gevoerd en vogeltjes op zijn hoofd en armen gehad. Het heeft zijn horizon vast verbreed.

In de hal lagen kaartjes met andere uitjes in de regio en daar heb ik nog wat inspiratie opgedaan in de vorm van geitenboerderijen / kaasmakerijen en dergelijke (we wonen nogal landelijk zoals je merkt ;)). Die 'echte' musea komen dan wel eens als zoon wat ouder is (of als musea iets aan die achterlijk hoge prijzen gaan doen).


Wat is voor jou een geslaagd uitje?
4 opmerkingen:

 1. Utropia ben ik ook ooit geweest, vond het echt super! (Ben ook gek op vogels dus vandaar!).

  Momenteel is de binnenspeeltuin hier een grote hit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen de kinderen klein waren hadden we een abonnement op de dierentuin die op fietsafstand was, en gingen we regelmatig naar het luchtvaartmuseum, ook vlakbij en gratis (toen). De kinderen en hun vriendjes raakten er niet uitgekeken.
  Maar ook het bos en de zandverstuiving was altijd een leuk uitje. Schepjes en emmertjes mee, of in de winter een slee. Ook picknicken in de buurt werd altijd met gejuich ontvangen.
  Met het abonnement van de dierentuin mochten we ook een aantal andere dierentuinen eenmaal per jaar gratis bezoeken, en dat deden we dan met het openbaar vervoer, ook uitjes waar we allemaal enorm van genoten.
  Utropia klinkt leuk, zeker voor jonge kinderen. En niet overdreven duur!
  Groetjes, C.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het bos, de hei, een zwemplas, beekjes, zanverstuiving, de vlindertuin van de Orchideenhoeve, de vlindertuin bij havelte, de dierentuin in nordhorn, struinen in een oud stadje, een aquariumspeciaalzaak, een fruitkwekerij waar je zelf mag plukken, bosbessen plukken op de flipsberg, met de slee de leemcule in, een geluidenpad van Staatsbosbeheer..

  De dierentuin in nordhorn heeft een kinderboerderij, een leuke speeltuin. En kost ongeveer vijftig euro voor een gezinsabonnement.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben een museumjaarkaart, Dan kan je makkelijker naar een museum en ga je ook rustig wat korter als het te druk is of de concentratie op.

  BeantwoordenVerwijderen