Pagina's

vrijdag 27 februari 2015

100 % natuurlijke ingredienten

De man had vorige week in zijn superdrukke schema ook nog boodschappen gedaan met zoon. Het lijstje, met ook de te kopen aanbiedingen had ik naar hem doorgemaild vanaf het werk. Daarop stonden onder andere pakjes sap van appelsientje.

Zoon kwam helemaal blij thuis, want papa had aardbeiendrank gekocht (zoon is dol op aardbeien). Geen toegevoegde suiker toch? vroeg ik nog. 'Nee hoor: 100 % natuurlijk, dus geen suiker.' verkondigde de man trots.

Wel dus! Want suiker is 'natuurlijk' net zoals aardolie dat waarschijnlijk ook is. En in de 'aardbeiendrank' zit welgeteld 1% aardbeien. Wat is dat op een pakje van 200 gram? 1/4 aardbei of zo?

Gelukkig heeft de man maar 2 x 6 pakjes meegenomen, maar ik zit er ernstig aan te denken om de zooi maar terug te brengen. Bah! Wat een verlakkerij!


Trap jij wel eens in dergelijke opschriften?

2 opmerkingen:

  1. Nee ik weet maar al te goed dat je continu belazerd wordt met dit soort producten. Overigens koop ik alleen bewust geen light dingen voor de kinderen. Pakjes sap etc koop ik gewoon en krijgen ze met mate (dochter is 10 en zoon 15). Zoon drinkt ook graag thee. Dat drinken we ook veel samen, hij maakt het dan voor mij.
    Nic.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ja hoor, vooral met haast wil ik nog wel eens vergeten etiketten te lezen. De man ook, maar die is in staat om meteen op hoge poten terug te gaan naar de winkel, en ze het eens haarfijn uit te leggen, haha. Gelukkig kan ik 'm er dan wel van weerhouden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen