Pagina's

maandag 12 januari 2015

Ziek en eten

De weegschaal slaat hier door naar wel ziek, maar werken leek me rustiger dan thuis zijn met een zieke man en een hangerig kind. Dus hingen de mannen en maakte ik er het beste van op mijn werk.

Na een verkort dagje nog even de weekboodschappen ingeslagen en de nodige hoestdrank, strepsils enzovoorts. Die dingen gaan altijd veel sneller dan je denkt en als ik ze dan niet tijdig aanvul, dan grijpen we de volgende verkoudheid mis.

Ook nog gekookt (wraps met chilibonen texmex, rucola en gehakt-erg lekker) en toen was de koek op. Voor zoonlief kennelijk ook, want die was alleen nog maar dwars. Wilde niet in bad, niet tanden poetsen, niet-niet-niet-niks-niet en dus ook niet luisteren. Dus mocht hij 20 minuutjes eerder naar bed. Hij zal het wel nodig hebben, en anders ik wel! ;-)

De boodschappen zaten netjes binnen het budget. 31 euro was ik kwijt voor oa 20 kg aardappels (aanbieding), 4 kg sinaasappels, een net citroenen, honing, alle zuivel voor de komende week, paar zakken pinda's, cashewnoten en 3 paar thermische sokken. Net zo'n bedrag was ik kwijt voor hoestdrank, strepsils, cinuforce (mijn must have bij verkoudheden - werkt erg goed tegen een snothoofd en voorkomt voorhoofdsholteontsteking) en zuigtabletjes tegen de keelpijn. En dat viel me dan weer tegen. Dat spul is altijd zo duur!

Wat is jullie paardemiddel bij verkoudheden?

6 opmerkingen:

 1. Mijn middeltje : flinke scheut cognac en een zelfde scheut kokend water, daarin het sap van minstens één citroen/limoen en zoveel suiker als je wenst. Warm opdrinken samen met twee aspirientjes of soortgelijk en dan naar bed. Bij voorkeur 's avonds toe te passen ! maar je staat weer op met een veel beter gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een fles jenever. Je wordt er wel heel misselijk van, maar je vergeet je verkoudheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn paardenmiddel is citroen, met honing en gember in earl grey thee. Gorgelen met zout water. En vier keer per dag een vitamine c bruistablet.
  Eigenlijk allemaal voor griep, keelpijn, verkoudheid, wat dan ook.
  Ik heb inmiddels geleerd om mijn rust te nemen als ik ziek word. Ik heb drie keer longontsteking overgehouden aan een simpele verkoudheid. In september begon het met keelpijn en tegen februari was het dan een longontsteking. Als ik nu na een week lamlendig niet opknap duik ik een paar dagen in bed. Rust, warmte en slaap, gezond eten en veel vocht zijn veel belangrijker om beter te worden dan, pijnstillers en onderdrukkende stofjes.
  Ik moest mijn amandelen laten verwijderen nadat ik vier maanden men keelontsteking doorliep. Ik vond een hoestdrank die mijn keel verdoofde, wende aan de verhoging, de uitputting en ik had zuigtabletjes tegen de hoestprikkel.
  Ik begrijp het doorlopen, het doorgaan, maar hoe goed gaat het je echt af. Ik heb ontdekt dat ik niet half zo goed ben als ik me ziek voel en toch ga werken. Ik lig beter drie dagen plat dan dat ik drie weken voortstrompel..

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echinaforce tabletten, neusspray en zinktabletten schijnen ook te helpen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een zeer goed goedkoop middel om slijmen los te maken : rasp een ajuin, doe daar honing bij en roer even om. Zet dat ui/honingmengsel in de koelkast en laat een nachtje 'trekken' zodat het sap van de uien zich vermengt met de honing. Je bekomt een soort siroop. Ofwel zeef je er dan de geraspte uien uit ofwel laat je die in het mengsel. Neem om de twee uur een soeplepel van het mengsel en maak tijdig een nieuwe voorraad. Ik eet de geraspte uien gewoon mee op. Echt lekker is deze siroop niet maar ze is wel effectief. Als je een paar dagen 'dat' siroopje inneemt, komen slijmen veel makkelijker los en zijn makkelijker op te hoesten. Je kan in het mengsel ook nog een paar takjes tijm leggen. Neem de siroop elke dag tot je verkoudheid volledig verdwenen is.

  Voordeel : zeer goedkoop, natuurlijk product en gemaakt van ingrediënten die in de meeste huishoudens aanwezig zijn.
  Natuurlijk niet zo geschikt voor diabetici.

  liesbet

  Honing en ui werken antiseptisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem aan een eetlepel en geen soeplepel?

   Verwijderen