Pagina's

donderdag 8 januari 2015

Weekmenu en ovenperikelen

In het kader van overzicht, minder eten weggooien en besparen ga ik maar weer eens aan de slag met een weekmenu. Hopelijk komen er dan minder verlepte groenten in de kliko terecht.
Het weekmenu voor deze week vind je hier.

Ondertussen is de oven nu een week stuk. Of nou ja.... eigenlijk was hij al langer enigszins gammel. Het licht doet het al een jaar niet en zoonlief sloopte de ovendeur (handvat EN scharnier ). Nou konden we de oven daarmee nog wel gebruiken (zolang we erop letten de ovendeur niet op onze tenen te laten knallen), maar vorige week werd het ding ook nauwelijks meer warm.
En tja... dan houdt het dus echt op voor een oven.

Nou hebben wij een oven die gekoppeld zit aan onze kookplaat. Als je de oven weghaalt, dan zijn ook de knoppen van het fornuis weg. We moesten dus allebij vervangen.

Ik heb heel even gekeken naar een nieuwe oven-fornuis combinatie, maar dat kwam op zulke schrikbarende bedragen uit dat we dat maar niet gingen doen  (zeker niet met nog steeds een kleuter in huis die aan ovendeuren rukt omdat hij zo graag helpt met koken)

Er is inmiddels een tweedehands oven combi gevonden, maar die moet nog opgehaald en aangesloten worden (iets ingewikkelds met allemaal draadjes).

Ondertussen zit ik met smart te wachten tot de man hem eindelijk ophaald, want het is niet niks zo'n leven zonder oven. (geen muffins, geen taart, geen aardappeltjes uit de oven, geen zelfgebakken kleine broodjes, geen hartige taart en volgens mij vergeet ik nog wat dingen).

Gebruiken jullie je oven vaak?1 opmerking:

  1. Ja zou hier ook echt moeten wennen zonder oven, gebruik hem niet dagelijks maar wel 3x per week minimaal, broodjes, aardappeltjes, taart, ovenschotels e.d.
    Gr. Anne

    BeantwoordenVerwijderen